avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuz in scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuz in scoala

Buna seara.Am un copil cls 4a,la L.T.Bolintineanu.Voi expune situatia cat pot de scurt.La ora de sport,unul dintre colegii sai,a avut o criza de nervi si sa aruncat pe jos.Copilul meu venea in pas alert,si a sarit peste el,fara sal loveasca.Copilul care sa aruncat,sa ridicat si la lovit pe copilul meu si cand sai dea si peste ochi,un coleg la vazut.Martora la aceste fapte fiind dna de sport.A doua zi,bunica copilului care sa aruncat pe jos,ma amenintat ca merge la inspectorat si il reclama pe copilul meu,deoarece la batut pe nepotul dansei.Am mers la dna invatatoare,care ma asigurat ca nepotul doamnei minte,deoarece dna invatatoare a discutat cu dna de sport si copilul meu nu a facut nimic din ce acuza acel copil.Dna invatatoare a discutat cu bunica copilului in curte,precizand ca nepotul doamnei minte,iar daca au avut loc mici neintelegeri intre ei,sai lasam in pace,deoarece asemenea lucruri intre elevi se mai intampla.Precizez,ca la aceasta discutie am fost de fata eu,sotul meu,dna invatatoare,bunica copilului si cei 2 copii.
A doua zi,am fost sunata din partea scolii,deoarece mama copilului in cauza,a depus plangere ca viata copilului dumneaei este in pericol din cauza copilului meu,ca copilul ei a fost batut de catre al meu.Surpriza cea mare,a fost de la dna invatatoare,care sia schimbat total comportamentul,de aceasta data sustinand ca copilul meu este de o violenta excesiva,si viata copiilor este pusa in pericol.Dl profesor care se ocupa sa inteleaga care este adevarul,este stupefiat de acuzatiile care le fac impotriva unui copil de cl 4.
Dna invatatoare,a solicitat de la cabinetul medical,dosarul medical,facand aluzii ca ar avea probleme psihice.Am discutat si cu dna doctor,si mia zis ca in cariera dansei nu a intalnit asa ceva.Baiatul meu sufera de glanda tiroida autoimuna,bulimie repetata cu dureri de cap,iar dna doctor il cunoaste pe baiatul meu ca un elev integrat in limite normale,nu ce doreste dna invatatoare.
Copilul a fost trimis la psihologul scolii in urma acuzatiilor aduse,iar dl profesor si dl director sau convins ca copilul este supus la un stres psihologic prea mare pt varsta lui. Doresc sa mentionez,ca copilul meu merge la cursuri de I.T.,de 5 ani,jocuri logice tot de 5 ani,si la teatru la fel.Avem foarte multe diplome,cu premii de excelanta,dar nu asta vreau sa demonstrez,ci faptul ca este un copil echilibrat.
Am solicitat transferul catre o alta clasa.iar dna invatatoare continua sa il denigreze in fata colegilor,intreband copilul cand pleaca in alta clasa.Baiatul a venit acasa si mia zis ,eu am lut legatura cu dl profesor care se ocupa de caz,si mia zis ca nu a procedat corect,deoarece a vrut sal intimideze sau sa se razbune pe el sau pe mine. Va aduc la cunostinta ca copilul care a mintit,a fost adus in clasa 2a,in clasa la copii,deoarece dna lui invatatoare nu la mai primit si iau facut raport.Se stie in toata scoala ca este un copil problema,injura,face scene obscene la copii,iar daca colegii din clasa se duc la dna invatatoare,aceasta le spune ca nu este adevarat.
Colegii din clasa stiu cu totii adevarul,parintii acestora il conosc pe copilul meu si nu le vine sa creada ce se intampla.Au intrebat copii acasa daca copilul meu este violent sau agresiv cu ei,iar ei raspund cu nu.
Pacat ca copilul meu trebuie sa accepte o situatie unde minciuna este cucoana mare.
Voi mentiona peste tot,sunt copii,poate sau certat,dar de la cearta pana a pune in pericol vietile a 22 de elevi este strigator la cer.
Va rog frumos,sa ma indrumati,ce putem face,deoarece au denigrat in totalitate copilul,si nu mai are incredere sa mearga la scoala.Merge cu teama iar acest lucru nu mi se pare in regula.
Va multumesc anticipat o seara placuta in continuare.
Cel mai recent răspuns: florinamatei , utilizator 21:58, 7 Decembrie 2013
Adresati o petitie catre inspectoratul scolar al mun.Buc,catre ministerul de profil in care precizati situatia expusa si doleantele dvs.
Buna dimineata. Va multumim frumos
De ceea ce s-a intamplat in timpul orei de ed. fizica, va poate lamuri d-na prof. de ed. fizica. D-na invatatoare a trebuit sa dea curs unei sesizari, s-a facut o ancheta acolo. Dv. nu spuneti tot...
Tot n-am inteles cine a fost gasit vinovat de ceea ce s-a intamplat in ora de sport, ca inteleg ca totul a pornit de acolo, nu de cand a fost adus in clasa celalalt elev.
Cand se desfasoara o ancheta, sunt niste procese-verbale, scrise si semnate de catre participantii la dezbateri, in care se consemneaza constatarile. Daca pozitia celorlalti profesori si a directorului este diferita de a doamnei invatatoare, faceti plangere la director. Daca toti au aceeasi pozitie, o faceti degeaba, masurile au fost luate ca urmare a cercetarilor facute de comisia de disciplina.
Stimata doamna,

In conditiile in care copilul Dvs. a fost lovit in timpul orei, prima raspundere o poarta cadrul didactic care nu are voie sa permita asemenea lucruri.
Eu as face apel si la colectivul de parinti pentru sustinerea cauzei. Daca il aveti de partea Dvs. si pe profesorul care se ocupa de ancheta, eu as merge pana-n panzele albe pentru copilul meu.
Legat de invatatoare poate ca ar trebui sa-i sugerati un test cu detectorul de minciuni. Daca va continua in ritmul prezentat de Dvs. are toate sansele sa ramana fara loc de munca.
Discutati in prima faza cu un avocat specializat pe astfel de probleme si mergeti impreuna la scoala.
Mult succes.
Data viitoare inregistrati totul pe telefon.

Alte discuții în legătură

Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata la scoala BobiX BobiX buna ziua, sunt parintele unui elev in clasa I. la sfarsitul lui decembrie am fost rugat de dna invatatoare sa aduc motivare pt absenta copilului de la ora ... (vezi toată discuția)
Nota scazuta la purtare ContSters254836 ContSters254836 Se poate scadea nota la purtare fiindca copiii din clasa au stricat umbrela unei colege? (vezi toată discuția)