avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua,azi dimineatza cand am fost sa bag GPL la autoturizm in spatele meu a venit politia si fara sa imi ceara actele ma pus sa suflu in ETILOTEST si acolo m-au gasit cu o alcolemie de 0,11% si din cauza aceasta mi-a suspendat permisul pe o perioada de 3 luni.Vreau sa precizez ca acel agent de politie Romana nu mi-a desfacut "tuguiasul acela care se baga in aparatul de testat alcolemia"iar pe procesul verbal mi-a scris ca mi la desigilat in fatza ear eu am martori ca nu mi la desfacut.......DACA IL DAU IN JUDECATA MI SE DA VRO DOVADA SA CIRCUL PANA SE INCHEIE PROCESUL???????:((:((:((
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:37, 16 Octombrie 2010
V-am explicat.....
In aceste cazuri nu se elibereaza dovada de circulatie.
Daca doriti sa conduceti o perioada va trebui sa contestati pv.
Sansele dv. sunt minime avand in vedere ca nu ati mers sa va recolteze probe biologice.
Insa, puteti amana suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada contestand pv.
Dar daca ar fii sa dau in judecata mi se poate da o dovada sa mai circul cu masina pana se incheie procesul???#-o:((
Chiar daca ati semnat procesul verbal puteti sa-l contestati. Depuneti la Judectoria in raza careia a fost incheiat procesul verbal contestatia si solicitati eliberarea unui certificat de grefa care sa dovedeasca ca ati inregistrat respectiva conestatie a procesului verbal si cu acesta va prezentati la serviciul permise si inmatriculari auto si va ridicati permisul , avnd drept sa circulati pana la finalizarea contestatiei si ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti.
Interventie moderator

Am rugamintea sa nu mai deschideti aceeasi discutie in mai multe forumuri, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Daca mai aveti nelamuriri in legatura cu aceeasi problema, va rog sa le postati in continuarea acestui topic folosind butonul "raspunde".
Regulamentul poate fi citit aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Multumesc!

Gabriela Pintea

pruna1992 a scris:
Cat costa un Proces la Tribunal???????

2007_rozi a raspuns:
Luati legatura cu un avocat, ii prezentati problema dvs si veti primi un raspuns....
Trebuie sa stiti ca in cazul unui proces sunt costuri cu taxele de timbru, onorariu avocat, eventual onorarii expert, etc....

pruna1992 a scris:
dar cat ma costa sa deschid procesul?cu aproximare!!

sdianaviolina a raspuns:
minunea e ca acest tip de "proces" nu costa nimic: adica, in termen de 15 zile de la data primirii procesului-verbal, il atacati in instanta si cereti un certificat de grefa prin care se va face dovada ca ati atacat actul sanctionator, dupa care vi se va inapoia permisul. Plangerile de acst gen nu se timbreaza.
Cel putin pe durata procesului, veti putea circula nestingherit.
Cat priveste reusita litigiului, asta ramine de vazut.......

pruna1992 a scris:
Deci nu platesc nici un avocat???

trope_doi a raspuns:
Angajarea unui avocat nu este obligatorie...
Daca credeti ca va descurcati singur... nu va costa decat timp, in principal (si, eventual, transportul pana la judecatorie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru refuz recoltare probe biologice Razvu10 Razvu10 Salut la toata lumea ! Am fost oprit pe la ora 4 dimineata de un politist de la rutiera, acesta a venit la mine cu alcool testul cu \"duda\" aia din capat ... (vezi toată discuția)
Retinere carnet VVA VEC VVA VEC am facut un accident usor cu un taximetrist care mi-a taiat fata . acesta si-a chemat alti colegi care m-au agresat verbal etc.la venirea echipajului eu ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto Tranda Tranda Mi s-a suspendat permisu pentru o alcoolemie de 0,40 alcool pur ii aer respirat si as vrea sa stiu care este contraventia acestei fapte sau care este demersul ... (vezi toată discuția)