Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot sa fac plangere?Este modelul acela tipizat pentru amenzile de circulatie in care scrie ca plangerea se depune la Serviciul Politiei Rutiere ,nu la Judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia?Mi-as intemeia plangerea pe:
-Art. 16. din OG 2/2001 - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:....termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
-ingradirea dreptului la liberul acces la justitie prin aceasta mentiune eronata.
-eventual ,daca gasesc ceva de genul in practica CEDO.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2008
pork, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana cata , utilizator 22:22, 13 Iulie 2009
Slabe sanse.
Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor la codul rutier se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul politiei rutiere în a carui raza de competenta a fost constatata fapta.Plângerea împreuna cu dosarul cauzei se trimit în termen instantei de judecata pe raza careia a fost savârsita fapta.
Procesul-verbal neatacat în termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia ori, dupa caz, a ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti prin care s-a respins plângerea constituie titlu executoriu, fara vreo alta formalitate.
Prevederea cu plangerea care se depune la sediul organului emitent a fost declarata neconstitutionala,tocmai pentru ca ingradea liberul acces la justitie.
intradevar a fost declarata neconstitutionala...incercatii sa gasiti alte vicii.
Norma legala invocata este un caz de nulitate relativa a PV. Puteti obtine anularea numai in cazul in care dovediti un prejudiciu.

Si totusi:

Practica instantelor afirma ca atata vreme cat plangerea a ajuns unde trebuie nu se poate retine vreun prejudiciu si, deci, ca nu se impune anularea PV pentru acest motiv. :(

Alte discuții în legătură

Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Am depus o contestatie impotriva unui proces-verbal care se baza pe necompletarea datelor personale din CI si anume cnp, serie si numar. Am depus ... (vezi toată discuția)