avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie proces-verbal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie proces-verbal

Buna ziua!
Am depus o contestatie impotriva unui proces-verbal care se baza pe necompletarea datelor personale din CI si anume cnp, serie si numar.
Am depus si procesul-verbal in original cat si o copie dupa aceasta. In comunicarea adresa primita mi se cer dovezi. Ce dovezi ar trebui sa mai aduc dupa ce am depus procesul verbal? Eu am cerut neplatirea amenzii. In acest caz e doar un capat de cerere, nu?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:48, 12 Iunie 2015
Se7en10 a scris:

Eu am cerut neplatirea amenzii. In acest caz e doar un capat de cerere, nu?

Trebuia sa cereti anularea procesului verbal (pentru motivele pe care le-ati enumerat mai sus), nu neplatirea amenzii, caci neplatirea amenzii inseamna ca nu contestati conditiile de forma ale procesului verbal si poate doar pe cele de fond, adica fapta sau alte alea, astfel incat acum vi se cer dovezi in sustinerea celor cerute. Ati avut avocat sau ati depus contestatia de capul dvs.?
Multumesc de raspuns! Am facut-o de capul meu ce-i drept...nu mai pot face nimic acum, nu? Daca ceream anularea procesului-verbal si mi se aproba ,nu trebuia sa mai platesc amenda nu( chiar daca eram vinovat de fapta trecuta in pv)?
Se7en10 a scris:

Multumesc de raspuns! Am facut-o de capul meu ce-i drept...nu mai pot face nimic acum, nu?

Incercati sa introduceti un capat de cerere accesoriu si sperati ca vi se admite.


Se7en10 a scris:
Daca ceream anularea procesului-verbal si mi se aproba ,nu trebuia sa mai platesc amenda nu( chiar daca eram vinovat de fapta trecuta in pv)?

Desigur, anularea si respectiv nulitatea procesului verbal echivaleaza cu inexistenta actului intocmit, adica PV nu exista (prin desfiintare de la o data anterioara), ca atare fapta cuprinsa in el nu se mai poate pune in discutie (fie ca s-a savarsit, fie ca nu).
Capatul de cerere accesoriu se face la fel ca si cererea principala? Ma refer ca voi cere anularea pv si nu neplata amenzii?
Puteti face cerere de modificare a cererii de chemare in judecata pana la stabilirea primului termen de judecata(art. 204 din NCPC) In care solicitati anularea pv si/sau incoluirea amenzii cu avertisment.Povesti cum s-a intampat.Motivati de ce considerati ca procesul verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii este nul si sanctiunea aplicata este neintemeiata in raport cu gradul de pericol social al faptei savarsite , imprejurarile in care a fost savarsita fapta , de modul si mijloacele de savarsire a acesteia , de urmarea produsa ,
Propuneti martori, inclusiv pe cel care a fost prezent la intocmirea pv si la faptul ca agentul va adus la cunostiinta ca aveti dreptul de a avea obiectiuni cu privire la continutul pv.
Verificati daca pv a fost intocmit in conformitate cu dispozitiile art.16 din O.G. nr. 1 / 2001.

Alte discuții în legătură

lipsa din pv a ocupatiei ... Alexandru Machedon Alexandru Machedon Buna ziua, Lipsa din pv incheiat de politistul local a ocupatiei si locului de munca conform cu articolul de mai jos poate fi invocat in instanta ca fiind ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)