avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot sa fac plangere?Este modelul acela tipizat pentru amenzile de circulatie in care scrie ca plangerea se depune la Serviciul Politiei Rutiere ,nu la Judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia?Mi-as intemeia plangerea pe:
-Art. 16. din OG 2/2001 - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:....termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
-ingradirea dreptului la liberul acces la justitie prin aceasta mentiune eronata.
-eventual ,daca gasesc ceva de genul in practica CEDO.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2008
pork, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana cata , utilizator 22:22, 13 Iulie 2009
masina nu era a lui in momentul accidentului .acesta masina a fost vanduta si razvanduta intre timp, iar instanta i-a pus in vedere sa aduca polita casco si nu are cum sa o obtina cam acesta a fost motivul parca ptr care instanta a suspendat procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Am depus o contestatie impotriva unui proces-verbal care se baza pe necompletarea datelor personale din CI si anume cnp, serie si numar. Am depus ... (vezi toată discuția)