avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Conventii civile

In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului civil, conform prevederilor OUG nr. 82/2010, se datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale (10,5%) şi asigurări pentru şomaj (0,5%), determinate prin aplicarea cotelor asupra venitului brut. De asemenea, in baza Legii nr. 95/2006 se plateste si CASS in cota de 5,5%.DAR 16%impozit nu se retine si se vireaza?
Plătitorii de venit au obligaţia de a depune, lunar, până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-au plătit veniturile de natură profesională, câte o declaraţie privind evidenţa nominală a persoanelor care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele de natură salarială.ACEASTA DECLARATIE UNDE SE DEPUNE?Dar platitorii de venit nu trebuie sa plateasca la stat nici o contributie?
Cel mai recent răspuns: CRACIUN AMALIA DANIELA , Consultant fiscal 14:53, 19 Octombrie 2010
Asupra impozitului pe venit nu s-a produs nici o modificare.El este reglementat de Lg 571/2003 Cod Fiscal.
Deci se plateste si s-a platit dintotdeauna.
Declaratiile pentru cei care realizaeaza venituri profesioanele se depun de catre platitori de venit la fel ca si pentru cei care au calitatea de salariat.
multumesc pt raspuns, dar mai am o intrebare Pe declaratia care o depun la somaj, nu gasesc niciunde la tip asigurat, sa-mi aleg conventii civile , asta o intrebare si doi platitorul de venit nu plateste nici o contributie la stat?
AMALIA CRACIUN a scris:

Asupra impozitului pe venit nu s-a produs nici o modificare.El este reglementat de Lg 571/2003 Cod Fiscal.
Deci se plateste si s-a platit dintotdeauna.
Declaratiile pentru cei care realizaeaza venituri profesioanele se depun de catre platitori de venit la fel ca si pentru cei care au calitatea de salariat.Impozitul pe venit de 16 % se calculeaza la un brut de 1000 lei sau la 1000 minus somaj si contrib sociale individuala?
In primul rand ar trebui sa stiu ce calitate aveti.
Daca aveti calitatea de platitor de venit deci cel care plateste conventiile civie dumneavostra sunteti cel care depuneti declaratiile
.Daca aveti calitatea de prestator in cadrul conventiiei civile,adica dumneavostra sunteti cel care incasati banii nu aveti nici o obligatie declarativa s pentru drepturile incasate dupa data de 10 septembrie.
Deci declaratiile le depun doar angajatorii.

Alte discuții în legătură

Taxe conventii civile maria solomon maria solomon persoanele care au cartea de munca la un serviciu si concomotent desfasoara activitati profesionale pe baza conventiei civile,ce taxe trebuie sa achite din ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Activitate dependenta sau pfa Leo Leonard Leo Leonard Sunt agent consiliere la o banca printr-un contract de agent si aceasta activitate este catalogata ca fiind dependenta. banca imi cere sa-mi fac PFA si nu ... (vezi toată discuția)