avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Conventii civile

In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului civil, conform prevederilor OUG nr. 82/2010, se datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale (10,5%) şi asigurări pentru şomaj (0,5%), determinate prin aplicarea cotelor asupra venitului brut. De asemenea, in baza Legii nr. 95/2006 se plateste si CASS in cota de 5,5%.DAR 16%impozit nu se retine si se vireaza?
Plătitorii de venit au obligaţia de a depune, lunar, până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-au plătit veniturile de natură profesională, câte o declaraţie privind evidenţa nominală a persoanelor care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele de natură salarială.ACEASTA DECLARATIE UNDE SE DEPUNE?Dar platitorii de venit nu trebuie sa plateasca la stat nici o contributie?
Cel mai recent răspuns: CRACIUN AMALIA DANIELA , Consultant fiscal 14:53, 19 Octombrie 2010
Atentie!Daca va fi reconsiderata ca activitate dependenta si se platesc toate contributiile de catre angajat si angajator, atunci intrati pe legea 53 codul muncii.
Neincheirea si declararea contractului de munca.
Fiti foarte atenta la aceste activitati care pot fi reconsiderate ca activitati dependente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe conventii civile maria solomon maria solomon persoanele care au cartea de munca la un serviciu si concomotent desfasoara activitati profesionale pe baza conventiei civile,ce taxe trebuie sa achite din ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)