avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

va rog, daca poate sa-mi spuna cineva daca la un SRL este obligatoriu contractul colectiv de munca. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 19 Octombrie 2010
Depinde de nr.de angajati. Art. 3 alin.1 din Legea nr.130/1996 prevede ca , negocierea colectivă, la nivel de unitate, este obligatorie, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de salariaţi.
caniculesei a scris:

va rog, daca poate sa-mi spuna cineva daca la un SRL este obligatoriu contractul colectiv de munca. Multumesc!


Nu este obligatoriu sa aveti ccm , insa daca sunt mai mult de 21 de salariati atunci este obligatorie negocierea acestuia.

Art.247 C.mun dispune ca, în cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate contract colectiv de munca la nivel de societate floriceld floriceld Doresc sa stiu daca este obligatoriu ca o societate comerciala cu 500 de angajati este obligata prin lege sa aiba Contract colectiv de munca. Daca da, va rog ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca ContSters147374 ContSters147374 Daca o societate cu mai mult de 21 de angajati nu are contract colectic de munca, este obligata sa respecte conditiile minime din contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii teisoara teisoara Buna ziua,cum se calculeaza nr.de salarii compensatorii in urma concedierii? In cazul meu ,vanzari-distribuite-comert vechime 9 ani.Va multumesc (vezi toată discuția)