avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate Contract colectiv de munca la nivel de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate Contract colectiv de munca la nivel de societate

Doresc sa stiu daca este obligatoriu ca o societate comerciala cu 500 de angajati este obligata prin lege sa aiba Contract colectiv de munca. Daca da, va rog sa-mi spuneti care este acea lege.
In cazul in care nu este obligata, trebuie sa respecte Contractul colectiv de munca la nivel national?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 14 Octombrie 2008
1. În cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior - art.247 C.mun.
2. Legea nr.130 din 16 octombrie 1996 privind contractul colectiv de muncă , republicata în M.Of. nr. 184/19 mai. 1998
Legea prevede ca negocierea colectivă, la nivel de unitate, este obligatorie, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de salariaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca caniculesei caniculesei va rog, daca poate sa-mi spuna cineva daca la un SRL este obligatoriu contractul colectiv de munca. Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca nicoleta_lungoci nicoleta_lungoci Societate comerciala, 22 de angajati Am nevoie de contract colectiv de munca? In ce conditii am nevoie de un contract colectiv de munca? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca ContSters75393 ContSters75393 Care ar fi numarul minim de angajati pentru a putea incheia un contract colectiv de munca? (vezi toată discuția)