avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am imprumutat pe cineva cu o suma relativ mare. Nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am imprumutat pe cineva cu o suma relativ mare. Nu inapoiaza.. ce pot face?

Intreb si aici.. poate are cineva un raspuns.

Am imprumutat un "amic" cu o suma relativ mare, aproape 10.000euro, in luna aprilie. Intelegerea a fost ca in momentul cand are banii sa ii returneze. Nu am facut nici hartie notariala de imprumut si nici una de mana. Acum 2 saptamani a vandut o masina din care imi promisese suma imprumutata si evident.. nimic.

Ce modalitate legala am, ca nu vreau sa recurg la chestii de strada momentan.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:29, 18 Octombrie 2010
Martori aveti?
Daca nu aveti nici o hartie, legal nu exista nici o posibilitate sa va recuperati banii.
martora a fost mama mea. dar din cate stiu nu se poate considera martor pentru ca este ruda de grad I, sau ma insel?
Lasa ca si eu am patit la fel; dar era o suma mica insa nu te intrista sti de ce pentru ca mereu poti face ceva ,eu de exemplu am pus o amica sa ne filmeze in momentul cand am avut o discutie aranjata despre bani cu cea care era datoare unde a marturisit si am dus inregistrarea la politie si am rezolvat cu ea cind ia venit citatia acasa sa speriat si mia dat bani ,incearca pentru suma aceea merita
In civil, pt a proba acte juridice in valoare de peste 250 lei, proba cu martori nu e admisibila, aveti nevoie de un inscris. Deci nu puteti obtine in instanta titlu executoriu sa il puteti executa silit.

In penal sa zicem ca puteti sa ii faceti plangere penala si sa o propuneti pe mama dvs. ca martor, dar nu e suficient ( asta daca vor accepta).
E buna varianta sa il amenintati ca faceti plangere la politie si poate va da banii amiabil.

Alte discuții în legătură

Cum poti da in judecata un escroc? ciprian_r ciprian_r Am imprumutat o suma de bani unui preten destul de apropiat care s-a dovedit a fi un escroc. Suma e destul de mare cam 17500 de euro. Problema este ca nu am ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera o suma de bani? catyusha26 catyusha26 Cum a-si putea recupera o suma de bani pe care i-am iprumutato unui coleg?Mentionez ca nu am facut nici un fel de act notarial , sau chiatnta de mana prin care ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)