avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inca o intrebare... Pedeapsa cu suspendare revocata...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inca o intrebare... Pedeapsa cu suspendare revocata...

Buna ziua din nou.Imi cer scuze daca sunt prea insistenta,dar nepricepandu-ma la astfel de probleme si neavand,deocamdata,posibilitatea de a afla din alta parte raspunsul intrebarilor mele,singurul ajutor sunteti dvs.
As vrea sa ma lamuriti cu inca o chestiune.Atunci cand s-au incheiat procesele prietenului meu si i-au dat 2 si respectiv 4 ani cu suspendare,cerinta lor a fost ca el sa-si finalizeze niste cursuri(universitare sau de calificare) si sa merga la Serviciul de Probatiune sa semneze lunar,(modalitate prin care ei il tineau sub supraveghere?).Am spus,nu ma pricep foarte bine.
Intrebarea mea este daca prin acest mod el isi ispasea pedeapsa(cursuri,semnat),sau doar era o conditie a pedepsei cu suspendare.Intreb asta pentru ca nu stiu exact cat timp o sa aiba de executat si cat anume i se scade sau i se poate scadea din pedeapsa.
Multumesc anticipat.
A.P.
Cel mai recent răspuns: Aleksa3g , utilizator 01:48, 20 Octombrie 2010
Sa inteleg ca i-au dat 2 ani de executare si 4 cu suspendare? In cei 4 ani trebuie sa se conformeze masurilor de siguranta din hotararea penala ca sa poata beneficia de libertate.
Pedepsele au fost 2 ani cu suspendare si 4 cu suspendare.Pt mai multe lamuriri,am postat mai jos intreaga poveste.Nu stiu daca mersul la semnat si cursurile sunt masuri de siguranta,cum spuneti dvs,sau reprezinta un mod de ispasire a pedespei.
Multumesc.
Probabil a fost concurs de infractiuni.

Daca in termenul de incercare nu savarseste alta infractiune, se considera pedeapsa executata si este reabilitat.
Dar exista si obligatii pe care trebuie sa le indeplineasca: cf. art. 86 indice 3, printre masurile de supraveghere si obligatiile condamnatului sunt si :
- prezentarea la datele fixate la judecatorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor;
- sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;
- sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;
- sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Instanta a luat si masura prev. de acelasi art., alin. (3) lit. a:
- sa desfasoare o activitate sau sa urmeze un curs de invatamant sau calificare

Atentie!!!! trebuie sa faca tot ce i-a spus instanta, altfel se revoca suspendarea si indeplineste pedeapsa cu executare : adica intra la parnaie.
Succes!
Pai,din pacate este, la"parnaie".Pt ca cei de la serviciul de probatiune au depus o cerere de contopire a celor 2 pedepse cu supendare,iar Judecatoria a respins,cererea ,pt ca, din cate am inteles,nu se pot contopi 2 (sau mai multe?)pedepse cu suspendare.Cei de la probatiune au mai depus o cerere,dupa un timp(pt acelasi lucru),iar de aceasta data Judecatoria a decis ca cele 2 pedepse nu se pot contopi,insa ,la recursul inaintat de Parchet,Tribunalul a decis contopirea celor 2 pedepse in 4 ani cu executare,decizie definitiva.
De aceea imi si doresc sa aflu rapunsul intrebarii mele.
Multumesc
A.P.
4 ani de executare.

Alte discuții în legătură

Când se consideră executată o condamnare cu suspendare și probațiune? anca196 anca196 Acum 3 ani nepotul meu a fot condamnat 3 ani cu suspendare la executare si 7 ani de probatiune. Daca cei 3 ani s-au scurs, se considera pedepsa executata? daca ... (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)
Revocarea suspendariiexecutarii pedepsei sub supraveghere notnaucin notnaucin sunt chemat pentru revocare inainte cu 2 luni de a-mi expira perioada de supraveghere,care sunt saNSELE SA RAMAN CU SUSPENDAREA DACA NU Am savarsit nici o ... (vezi toată discuția)