avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie directa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie directa

Pentru achizitie directa imi trebuie 3 oferte in mod obligatoriu (unde scrie in lege acest lucru)? Acestea trebuie neaparat inregistrate (unde scrie in lege acest lucru)?
Cel mai recent răspuns: say , utilizator 08:09, 21 Ianuarie 2011
1.Nu
2.Nu
3. ...Dar va recomand
in cazul unei achizitii directe, singurul document justificativ prevazut de lege este factura (document justificativ) art.19, O.U.G. 34.
Sa explicati acest lucru si celor care efectueaza controale in institutii publice.Ne cere 1.antemasuratoare, 2. referat de necesitate si note justificative cu privire la pret si alegerea modului de achizitie, 3. invitatie la ofertare, 4. oferte (inregistrate ), 5. proces verbal de adjudecare a ofertelor, 6. contract, 7. situatia de lucrari, 8.P.V. de receptie si factura si toate acestea pentru o achizitie de lucrari in valoare de 3.000 lei.Si asa de multe ori se cearta ca le trebuie caiet de sarcini.Intradevar legea nu prevede nicaieri asa ceva dar trebuie sa poti justifica orice achizitie pana la ultimul leu.
documente ce sunt necesare pentru efectuarea platii:
2. doar in cazul in care lucrarea nu este prevazuta in planul anual de achizitii publice;
4.ofertele inregistrate, doar in cazul in care nu va apare numarul de fax de unde a fost trimis;
6.contract=factura conform O.U.G. 34, art.19
8. procesul verbal de receptie
In cazul unei achizitii directe pana la data modificarii OUG 34 singurul document justificativ era factura, dar acum e nevoie de contract de achizitie publica:
ART. 19
" Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 15.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ, care în acest caz se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2)."

Alte discuții în legătură

Cumparare directa - nota justificativa ContSters15910 ContSters15910 Autoritatea contractanta are obligatia de a elabora o nota justificativa pentru alegerea achizitiei directe, respectiv în cazul unei cumpărări directe este ... (vezi toată discuția)
Achizitia directa rambela rambela Ce trebuie sa contina dosarul achizitiei directe in afara de nota justificativa? (vezi toată discuția)
Achizitii directe pe proiect posdru carmenbucur carmenbucur O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro. Conform ... (vezi toată discuția)