avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatia de maternitate cand ai doua locuri de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatia de maternitate cand ai doua locuri de munca

Buna ziua,

In prezent sunt in concediu prenatal . Inainte de a intra in concediu am avut doua locuri de munca , unul full time si altul part-time. La ambele joburi am contracte de munca . Cum se va proceda cand voi lua indemnizatie de maternitate ? Voi lua de la un singur loc de munca , avand in vedere ca formularul roz de concediu pot sa-l duc intr-un singur loc ? Venitul de la jobul part-time va conta la aceasta suma?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:45, 18 Octombrie 2010
Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din OUG 158/2005 si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator (art. 33 din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate).

In acest sens dispozitiile art. 72 din Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 stabilesc ca pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din OUG 158/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor. Pe copiile certificate se va inscrie «Conform cu originalul» si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Un salariat are mai multe CIM, la mai multe firme. In situatia in care are un concediu medical acesta va fi platit de toate firmele la care este angajat, sau ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical stromelectro stromelectro Cum se plateste indemnizatia de sarcina si lauzie unei salariate care, in afara de locul de munca de baza mai are si un contract cu timp partial pe o alta ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida georeo georeo Buna ziua, In prezent sunt angajata la doua societati, la ambele am contract pe perioada nedeterminata, la un job lucrez full-time, iar la celalalt ... (vezi toată discuția)