avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

daca am o un credit la o banca pe societate si aceasta este in insolventa- faliment, poate cineva sa-mi execute apartamentul adus in garantie pe persoana fizica( proprietar fiind aministratorul societatii)?
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 15:12, 19 Octombrie 2010
Din pacate da, este o garantie pentru rambursarea creditului si daca creditorul nu se indestuleaza in dosarul de faliment poate proceda la valorificarea ipotecii.
In cazul in care garantiile sunt ale societatii nu se poate vinde decat in procedura, din nefericire banca va executa silit garantia personala - prin aparatul propriu de executori.
pueti sa-mi spuneti si in baza carui articol din legea insolventei poate banca sa-mi execute silit garantia personala ?va multumesc
MIXAM a scris:

In cazul in care garantiile sunt ale societatii nu se poate vinde decat in procedura, din nefericire banca va executa silit garantia personala - prin aparatul propriu de executori.

puteti sa-mi spuneti si in baza carui articol din legea insolventei poate banca sa-mi execute silit garantia personala, in timpul falimentului?va multumesc
In contractul de credit si cel de garantie e stipulat acest lucru. Legea insolventei se aplica doar societatilor nu prevede decat cum se vor indestula creditorii si cota parte.
Ca si garant veti fi executat silit pe regulile de procedura civila, banca urmarind recuperarea cat mai urgent a sumelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi executat un administrator de catre banca? beatrice3108 beatrice3108 spuneti-mi ,va rog,cat de legala este actiunea unei banci de a executa administratorul unei firme in vederea recuperarii unui credit contractat de societatea ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ioniver ioniver In anul 2008 am preluat o firma in care sunt administrator, iar sotul meu este asociat. Din august 2008 firma nu a mai avut activitate,dar are un credit ... (vezi toată discuția)