Am un teren in Tg-jiu dobandit in 2002 pe baza unui contract de vanzare cumparare. La contract am primit si intabularea pe teren. Mentioneza ca terenul era la acel moment in camp si nu era nici o constructie pe o raza de 1 km . Langa mine a cumparat cineva o parcela de la aceeasi persoana. Vecinul s-a apucat si a luat aut. de construire si a ridicat o casa.Toate bune si frumoase pana anu trecut cand la un vecin nu ia mai iesit terenul .
S-a facut comisie de la primarie , si s-a constat ca casa vecinului e pe terenul meu si s-au refacut cadastele la ceilalti vecini din zona.. Cei de la primarie mi-au zis ca cea mai usoara varianta ar fi sa fac schimb de teren cu vecinul meu, pt ca daca fac asa casa lui ar cadea cam 20cm pe terenul meu.Am fost la Oficiul de Cadastru si am luat copie dupa Planul de Amplasament. Conform coordonatelor trecute acolo casa vecinului e pe terenul lui, iar conform coordonatelor care sunt in baza de date electronica casa lui cade pe terenul meu. Si chiar daca am face schimb de teren casa ar veni cam 2m pe terenul meu .
Eu am fost la primarie si le-am prezentat problema. Dupa multe parlamentari si drumuri la ei ,cei de la Funciar au zis ca singura rezolvare ar fi schimbul de teren si ca eu nu trebuie sa renunt la nici o parte din teren ca mai au ei rezerva.
Au si venit acum cateva zile si au baut un taurs la 50 de cm de coltul casei vecinului si au zis ca de acolo incepe terenul meu.
Culmea e ca nu mi-au dat nici o hartie la mana. Doar un tarus batut in camp.
Variantele sunt urmatoarele:
1. obtin aut de construire pe baza intabularii vechi, si construiesc unde venea terenul inainte, dar posibil sa ma judec cu celalat vecin
2 ascult de cei de la primarie si fac schimb de teren fara nici o hartie la mana , dar posibil sa ma judec cu alt vecin
Sfatuiti-ma si pe mine ce sa fac ca nu mai am solutii.
Faceti actiune in instanta pentru granituire cu vecinul cu pricina ,cu cel din stanga cu cel din dreapta stabiliti linia de hotar care desparte proprietatea dvs de cea a vecinilor.Cu aceasta ati rezolvat problema.
Faceti schimb, dar chemati-i pe cei de la cadastru sa faca masuratorile si diferenta de teren sa v-o plateasca. Nu poate construi la 50 cm de limita dvs de proprietate.