avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul si-a facut gard pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul si-a facut gard pe terenul meu

Buna ziua,
Am un teren la tara intravilan, mostenit de la bunici, nu am cadastru pe el. Vecinul si a facut cadastru si a construit un gard cu fundatie de beton, care depaseste cu vreo 30-40 cm limita de hotar (a intrat pe pamantul meu). Mi am dat seama ca el a intrat in terenul meu pentru ca atunci cand si a trasat terenul si a pus tarusii, acestia sunt acum vreo 30-40 de cm in terenul sau. Suprafata mea de teren este de vreo 2500m2 , iar el cred ca mi a luat vreo 30-40m2 . Ce este de facut? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:36, 5 Aprilie 2023
Doar prin judecata puteti rezolva.Se face o expertiza la fata locului si daca va lipseste din teren va trebui sa dea gardul jos.Noi am fost in aceeasi situatie si doar asa am rezolvat.
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
Clau19, utilizator
Puteti incerca mai inainte la primarie,este gratis.Si primaria poate face masuratori si sa impuna vecinului sa-si mute gardul.Vedeti si daca vecinul are autorizatie de construire pentru gard.
Initial realizati cadastru si clariifcati suprafata proprietatii si vecinatatile
Ulterior va puteti adresa la primarie sau instanta de judecata
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
ynocentta, utilizator
update
Am vorbit cu un avocat. Concluzia este ca cheltuielile cu experti, avocati, timp pierdut cu judecatile pot fi destul de mari. Intre timp si vecinul si a aratat disponibilitatea sa ajungem la o intelegere amiabila.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri
vindeti-i bucata aia de teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)
Situatie teren dobandit in anii 1980 prin incrisuri si cabana in zona montana intravilan adicxu adicxu Buna seara.Tatal meu a cumparat in anii 1980 un teren cu o cabana momarlaneasca construita pe suprafata aceea si atunci au facut hartie de mana .Suprafata ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna act de buna vecinatate yulyus yulyus Am cumparat un teren intravilan prin contract de vanzare cumparare, am facut cadastru, avem intabulare si extras de carte funciara, am platit impozitul la ... (vezi toată discuția)