Buna ziua. Mi`a fost suspendat permisul pe motiv ca am consumat bauturi alcoolice, alcoolemia iesita in aparatul etilotest a fost de 0.68. Intrebarea mea este daca domnii politisti au dreptul de a-mi pune aparatul etilotest si suspenda dreptul de a conduce , eu fiind stationat cu masina parcat regulamentar, dar ei sustinand faptul ca am trecut cu masina pe langa dansii dar nu am oprit, neputand aduce nici o dovada la acest fapt (ex. poza sau filmare ). Ca urmarea mi-au dat doar o dovada cum ca mi-au retinut permisul de conducere spunandu-mi ca P.V imi va fi inmanat la terminarea anchetei, aceea de a-mi face dosar penal. Vreau sa stiu daca am orice sansa in tribunal pentru ca as dori sa fac contestatie la faptul ca eu am condus un autovehicul pe drumuri publice sub influenta bauturilor alcoolice, eu avand ca martori 2 prieteni care erau cu mine in masina cand domnii agenti mi-au cerut sa le inmanez documentele mele si ale masinii.
Nu am circulat dupa ce am baut alcool. Dar gasindu`ma baut in parcare, in interiorul autovehiculului au hotarat totusi sa ma puna sa suflu in etilotest si sa ma duca la spital ptr. probele biologice. Acesta mi se pare un mare abuz din partea lor si voi face o cerere catre comandant urmata de o actionare in judecata. Totusi este cuvantul meu impotriva cuvantului lor, daca dansii vor zice ca m-au vazut circuland cu acel autovehicul, eu avand martori care contesta acest fapt, voi avea castig de cauza ? Se poate obtine certificat de grefa in situatia mea ? Va Multumesc .
In ceasta situatie trebuie sa dovediti ca asa au stat lucrurile,eventual sa formulati si plangere impotriva politistilor la IGPR,nu local,unde totul se cam acopera,mai ales daca sunteti din provincie.
Dar trebuie dovedite afirmatiile,pentru ca astfel riscati sa actioneze in justitie impotriva dvs,cei reclamati.
De asemeni aceleasi dovezi trebuiesc facute la politie si la procuror,la cercetari .
Fiind o situatie mai dificila,de aceea v-am sfatuit sa angajati un avocat iscusit,eventual din alt judet.
Este normal ca ptr. retinerea permisului sa nu imi fi dat decat o dovada in care scrie alcolemie 0.68, conducand autovehiculul pe strada x, dosar penal ? fara nici un P.V si fara a ma instiinta ce urmeaza ?
alta localitate. Nu ramane de facut decat sa fac o cerere catre comandant pentru a se lua masuri impotriva agentului si a situatiei date, daca nu ... o sa fiu informat verbal sau prin posta daca ajung sau nu la tribunal ?