avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Solicitare ajutor caldura locuinta la tara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Solicitare ajutor caldura locuinta la tara

Buna ziua

Doresc sa aflu daca o familie compusa din doi bugetari si fiul lor minor in varsta de 3 ani care locuiesc intr-o casa la tara au dreptul sa beneficieze de ajutor de caldura? Sotii au impreuna un salariu net de aprox.1400 ron iar baietelul lor primeste alocatia in suma de 40 ron lunar. Deci, suma veniturilor nete pe familie este de 1440 ron/luna. Fac precizarea ca, sotii detin in proprietate imobilul in care locuiesc si o masina Dacia Logan fabricata in 2008. In acest caz se poate solicita ajutorul de incalzire? Ei platesc naveta 300 /luna, gradinita copilului aprox.250ron, etc. ........

Si va rog din suflet, nu imi spuneti ca ar fi normal sa isi vinda masina sau casa pentru a incasa banii si a trai mai bine ! Lucrurile astea au fost cumparate cu mari sacrificii si cu multe renuntari din partea lor la tot ceea ce inseamna distractii, concedii, mancare mai buna, imbracaminte, incaltaminte, etc. .....Numai ca acum, fiind loviti de taierile salariale au ajuns efectiv sa nu mai faca fata cheltuielilor.

Si mai am o nelamurire: pentru cetatenii care locuiesc la orase statul ii ajuta de doua ori cu bani de incalzire deoarece le da subventie la caldura si apoi deoarece le mai da si acest ajutor in bani celor care se incadreaza, ceea ce nu este deloc corect fata de cei care locuiesc la tara, fiindca acestora nu le da nimeni nici o subventie pentru a-si cumpara lemne sau pentru apa calda asa cum beneficiaza numai cei care locuiesc la bloc . Puteti sa imi spuneti daca exista vreo forma de ajutor pt.cei care stau la tara in privinta primiriii vreunui ajutor de ori natura?

HG 996/2010 este efectiv facuta fara cap, ca mai toate lucrurile facute de guvernanti X-(. #-o

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:36, 20 Octombrie 2010
Dispozitiile in vigoare impun anumite conditii in vederea acordarii ajutorului de caldura.
Situatia precizata de dvs,venituri/auto,se incadreaza in limitele pentru acordarea ajutorului
ynocentta a scris:

Dispozitiile in vigoare impun anumite conditii in vederea acordarii ajutorului de caldura.
Situatia precizata de dvs,venituri/auto,se incadreaza in limitele pentru acordarea ajutorului



Multumesc pt.raspuns. Deci se incadreaza in limitele pt.acordarea ajutorului ... Chiar daca familia locuieste la tara si nu la bloc, in oras? De fapt aici este chichita legislativa ! #-o

Daca aceasta familie locuia in oras la bloc, beneficia de ajutor, dar fiindca locuieste la tara nu i se acorda ajutor pentru incalzire , respectiv pentru cumpararea lemnelor care i-a costat numai pentru iarna asta in jur de 2000 ron ...
Puteti sa imi spuneti daca exista vreun cadru legal care sa reglementeze acordarea acestor ajutoare si pentru cei care locuiesc la tara? Multumesc :)
OUG 5/2003 - ajutorul de incalzire acordat persoanelor care folosesc combustibili fosili sau lemne pentru incalzirea locuintei. Celor din mediul rural, care se incalzesc cu lemne sau carbuni, se acorda o suma fixa/luna X 5 luni, o singura data pentru intreg sezonul rece, in functie de venitul pe membru de familie. (informativ, cel mai mare ajutor acordat unei familii este de 270 RON pentru 5 luni de iarna...in conditiile in care solicitantii nu au nici un venit; pe masura ce venitul pe membru de familie creste, suma ajutorului scade corespunzator).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul pentru caldura savuvirgil savuvirgil Buna seara ! Imi puteti spune ce se intimpla cu cei care au cerut debransarea caloriferelor tocmai din cauza pensiilor foarte mici ,ei pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Abuz in acordarea ajutorului de plata caldura la intretinere irastoica irastoica Salut tuturor! Stati sa vedeti si sa nu credeti! Administratorul meu ma trece la plata intretinerii cu trei persoane desi in apartament sunt numai eu(si ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de subventia la gaz ndaniela83 ndaniela83 de cateva luni stau in chirie, acum as vrea sa fac si eu demersul pentru a obtine subventia pe incalzire. Daca locuiesc cu chirie in alt oras cum pot beneficia ... (vezi toată discuția)