avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii acordare somaj

Am o nelamurire in legatura cu acordarea indemnizatiei de somaj si v-as fi foarte recunoscatoare daca ati putea raspunde. Momentan lucrez din 25.03.2010, contract (pe perioada determinata) urmand sa se incheie pe 24.12.2010. Anul trecut am lucrat pana in data de 15.05.2009, dupa care am fost casnica pana in 25.03.2010. As vrea sa stiu daca am dreptul la indemnizatie de somaj in momentul de fata. Din cate stiam trebuie sa am un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii. Mentionez faptul ca sunt insarcinata in 7 luni si nu pot beneficia de indemnizatia de creste a copilului. Va multumesc din suflet pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 19 Octombrie 2010
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj la incetarea CIM pe perioada determinata (art.56j din Codul muncii) la data de 25.12.2010, daca in perioada 24.12.2008-24.12.2010 aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Din calculul meu ar reiesi ca in aceasta perioada aveti peste 12 luni cotizate la somaj deci veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil- noua procedura de calcul Mihaela_2010 Mihaela_2010 Buna seara, Citind pe site-ul Ministerului Muncii anexa Norme Metodologice art 21 alin (6) am realizat ca este totusi posibil sa beneficiez de ICC. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? beatrice18 beatrice18 Buna ziua,in 30 iulie imi expira contractul de munca fiind incheiat pe perioada determinata..Sunt insarcinata in 4 luni iar de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca indeplinesc conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj danrada2003 danrada2003 momentan lucrez ca agent vanzari insa se fac restructurari:((. Am lucrat 8 luni la o firma de distributie de materiale de constructii si acum lucrez de 8 luni ... (vezi toată discuția)