avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie valoare alcoolemie ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie valoare alcoolemie ?

ce se mai poate face daca o persoana s-a urcat bauta la volan iar la rezultatul analizelor i-a iesit alcoolemie 2. asta inseamna f mult adica putem spune ca persoana respectiva era in coma. in realitate nu era chiar asa. a consumat alcool dar rezultatul este exagerat. evident ca s-a intocmit dosar penal si s-a inceput urmarirea penala. am inteles ca se poate contesta rezultatul analizelor. intrebarea este unde se depune aceasta contesatie si daca in faza de urmarire penala nu cumva e prea tarziu multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: ginacoseru , utilizator 14:04, 20 Octombrie 2010
Puteti solicita procurorului ca proba efectuarea unei expertize medico-legale de recalculare a alcoolemiei motivata de faptul ca la cantitatea de alcool pe care persoana respectiva a consumat-o, valoarea alcoolemiei este foarte mare. Daca se va respinge aceasta solicitare, puteti formula aceasta cerere si in fata instantei de judecata.
Este greu credibil ca la valoarea mentionata sa fie eroare
Maniera de manifestare a starii de alcolemie asupra persoanei,este diferita si conditionata de mai multi factori
Exista posibilitatea legal prevazuta de solicitare recalculare alcoolemie,dar la valoarea mentionata de dvs ,aceasta nu poate ajunge sub valoarea prevazuta de legea penala
E foarte important daca i-au fost recoltate doua probe de sange, la interval de 30 de minute si daca are doua valori ale alcoolemiei. Dvs. ati precizat doar de o singura valoare "2". Pentru a cere o expertiza medico-legala care sa recalculeze alcoolemia trebuie sa aveti doua valori stabilite. In functie de valorile stabilite curba poate fi ascendenta sau descendenta. Oricum expertiza, intr-un caz fericit va gasi o valoare putin mai mica decat cea stabilita prin probele de sange insa nu suficient de mica incat sa se dispuna scoaterea de sub urmarire penala fiindca e clar ca oricum va fi peste 0,8.
Succes.
din pacate a doua valoare este 2,31.persoana respectiva spune ca nu a baut mult numai ca a baut cu 10 min inainte sa urce la volan si tot in 10 min a fost prins de politie.
sa inteleg ca nu mai e nimic de zis la valorile astea ?? si ca lucrurile sunt clare...nu se asteapta sa scape dar vroiam sa stiu daca se poate stabili o alcoolemie mai mica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu recalcularea alcoolemiei riki_adr riki_adr Buna, In luna oct2008, am condus sub influenta alcoolului, am fost oprit si testat (nu am avut nici un incident). Acum imi pare f rau, dar asta este ..., ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)
Permis de conduce suspendat Florin.D Florin.D Permisul de conducere mi-a fost reținut acum un an, cu 0.41,mg/aerul expirat. Am avut 2 analize de plata la iml si abea acum am aflat rezultatul (inițial mi ... (vezi toată discuția)