avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... biletul la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

biletul la ordin

Am dat un bilet la ordin pentru contravaloare marfa,iar societatea l-a girat in banca.Marfa nu am primit-o si am refuzat biletul.Societatea respectiva a intrat in faliment iar banca ma executa pe mine.
Considerati ca banca putea sa primeasca biletul pentru scontarea unui credit fara ca aceasta sa ma intrebe daca sunt de acord si daca e legal sa ma execute pe mine avind in vedere ca eu nu am girat nimic nimanui.Exista vreo varianta sa-mi salvez firma?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: just.build , utilizator 21:00, 19 Octombrie 2010
contestatie la executare- asa se intimpla cu BO, circula odata emise.
avocat Cristina Popescu
Din moment ce BO a fost avalizat in numele dvs., este normal ca sa fiti urmarit ca girant.
Vedeti si Legea 58/1934 a cambiei si BO.
b.o. nu este avalizat iar la girant este cealalta firma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
De ce cere banca unei p.f.sa avalizeze un bo emis de o p.j.? gori macovei gori macovei Am luat mereu credite pe firma. Mereu bancile si-au luat masuri impotriva excrocilor. Nesimtindu-ma, nu m-a deranjat nici ca voiau BO in alb - si chiar ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin- pe cine pun in executare? george141414 george141414 sunt in posesia unui bilet la ordin emis de societatea A la ordinul lui B. Societatea B a girat Biletul la ordin catre societatea C. Administratorul societatii ... (vezi toată discuția)