va rog mult sa ma ajutati cu intrebarea de mai sus am o amenda neplatita de 1000 lei administrativa si astazi am definitivat actele pt infiintare srl la registrul comertului si vroiam sa stiu daca apare in cazierul fiscal si daca mi se poate refuza cererea de inregistrare societate..va multumesc
Nu aveti nici o treaba cu cazierul fiscal. Ma rog, nici in cel judiciar n-o sa apara.
Cu vinovatia este alta poveste. Daca va gasea nevinovat nu trebuia sa va dea nici amenda administrativa.
Va rog sa nu mai scrieti cu litere mari. Se considera ca tipati la noi.
va multumec pt raspuns..apropo de litere am omis tasta caps lock activa....va multumesc...sunt mai linistit..imi parea rau ca am platit 1100 lei ca apoi sa-mi respinga cererea de inregistrare..nu era vb de plata amenzii,oricum am s-o platesc,ci de atata alergatura pe la finante si registrul comertului
In cazierul fiscal se inscriu faptele sanctionate de legile financiare, vamale sau care privesc disciplina financiara, inclusiv cele care privesc stabilirea si gestionarea impozitelor si taxelor. In certificatul de cazier fiscal se inscriu numai faptele constatate prin acte administrative asupra carora nu s-au exercitat in termenul legal caile de atac sau cele asupra carora s-au pronuntat hotarari judecatoresti definitive/irevocabile.
Art.8 (3) Judecatorul delegat, instantele si organele competente nu dispun, respectiv nu autorizeaza operatiunile prevazute la alin. (1), in cazul in care in cazierul fiscal exista inscrise fapte de natura penala si/sau fapte prevazute la art. 2 alin. (2).
Art. 2 alin. (2) In cazierul fiscal al persoanelor fizice si juridice se inscriu si:
a) atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, stabilita prin decizie a organului fiscal competent ramasa definitiva in sistemul cailor administrative de atac sau prin hotarare judecatoreasca, dupa caz;
Concluzie: Cazierul fiscal contine multe, multe fapte... dar nu toate atrag interdictii la ORC.
Amenda administrativa nu se dă pentru una din faptele care atrag interdictie.
ªi nici nu se evidenţiază în cazier.
Nici dacaamenda primita de la politia rutiera nu este platita si vreau sa ma inscriu la o scoala unde imi cere certificat de cazier fiscal? oare nu apare in el?
Cazier fiscal
tomus.georgeta
O SOCIETATE COMERCIALA, CU ACT DE SUSPENDARE DE ACTIVITATE DIN PARTEA REGISTRULUI COMERTULUI, DEPUS LA FINANTE, FARA ACTIVITATE SI FARA SALARIATI, NU DEPUNE ... (vezi toată discuția)