avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz administrator bloc

Am cumparat in urma cu 2 ani o garsoniera intr-un bloc mixt Nu am locuit nici o zi in aceasta garsoniera, exceptand perioada de circa 3 saptamani cat am facut ceva lucrari de zugravire( practic igienizare ) a acestui apartament, cu observatia ca lucrarile s-au desfasurat cateva ore pe zi si nu s-a inoptat niciodata acolo , apartamentul fiind nemobilat..Cu toate acestea sunt trecut permanent cu o persoana la intretinere, nu se iau in considerare instiintarile cu consumul de apa pe luna precedenta care atesta ca nu exista consum si, dimpotriva sunt incarcat cu consumuri uriase de apa calda si rece, consumuri apropiate ca ordin de marime cu cele de la apartamentele de 3-4 camere,De asemenea , garsoniera fiind racordata la sistemul Radet de incalzire este trecuta cu un consum infinit mai mare decat al celorlalte garsoniere, inclusiv garsoniera vecina de pe palier.
Precizez ca si in acest moment garsoniera este nemobilata, ca semn ca nu se locuieste acolo. Am cerut administratorului recalcularea cotei de intretinere , caci in momentul de fata figurez cu 5800 ron datorie, dar dansul refuza si ma ameninta ca ma da in judecata ca rau platnic.
INTREBARE Ce pot face ptr corectarea acestei situatii?Pot fi obligat sa platesc consumuri aberante de apa daca nimeni nu a locuit acolo?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:19, 20 Octombrie 2010
Faceti cerere scrisa catre presedintele asociatiei (in doua exemplare din care unul semnat, inregistrat si stampilat de catre presedinte ramane la dv.) pentru ca administratorul este un angajat al asociatiei, deci si al dv. .....si nu dv. trebuie sa va supuneti ordinelor si aberatiilor lui, ci el trebuie sa va trateze ca pe un proprietar in slujba caruia se afla acolo si caruia dv. ii platiti o parte din paine.

Luati-va niste martori dintre vecini, aratati-le si contoarele de apa si asteptati sa fiti dat in judecata. In instanta sa cereti expertiza, aveti si martori (daca vor dori sa vina sa depuna marturie) si sa aratati si cererea scrisa catre presedintele asociatiei.
In plus de asta in instanta sa cereti ca toate cheltuielile de judecata sa cada in sarcina asociatiei.

Problema pe care o veti avea este ca reclamatiile le-ati facut verbal (si astea au zburat si nu constituie probe in instanta), iar in HG 1588/2007 cu nrmele de aplicare a legii 230/2007 scrie ca reclamatiile privind listele de intretinere se fac in 10 zile de la afisare:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:
.............................
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
elga50, moderator
1-Atitudinea administratorului constituie abuz ,acesta este angajatul asociatiie si nu are autorittaea si limita de competenta sa ameninte cu datul in judecata
2-In temeiul disp 12 Ad)din HG nr 1588/2007 aveti dreptul legal sa contestati valoarea impusa la cota de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata .Presedintele are obligatia sa raspunda inh termen de 7 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare valoare întreținere vioydp vioydp am un apartament în constanța dar locuiesc în alt oraș. de ceva vreme întreținerile afisate pentru apartamentul meu sunt nejustificat de mari, de exemplu ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Administratorii asociatiilor de locatari si de blocuri pot sa schimbe ei preturile la la utilitati in functie in functie de ce? Sipos Lajos Bogdan Sipos Lajos Bogdan Buna. Locuiesc in chirie intr-un apartament, am repartitoare de caldura la calorifere, apometre la apa, deci tot contorizat; administratorul imi zice ca la ... (vezi toată discuția)