avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema proprietar apartament

Buna ziua,
V-as ruga foarte frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat competent pentru ca ma aflu intr-o dilema .
Sunt inca necasatorita si viitorul meu sot a dorit neaparat sa ne luam un apartament prin programul prima casa II (nu a vrut sa mai astepte pana facem nunta, deoarece ii era frica sa nu se intample ceva cu acest program). Am gasit un apartament cu 2 camere si a semnat deja antecontractul . Urmeaza treaba cu aprobarea de la banca. Banca a luat in considerare numai salariul lui, deoarece eu nu am vechimea in munca necesara. Precizez ca amandoi vom contribui la plata ratelor(pe 30 ani).
Treaba este ca nu m-a trecut si pe mine in antecontract, nici in documentele de la banca, deci eu nu figurez pe niciunde. Asta inseamna ca , chiar daca ne vom casatori sa zicem in max 1 an, eu nu am nici un drept in apartamentul acela? Chiar daca contribuim amandoi la plata ratelor la banca? Ma gandesc ca apartamentul practic nu e achitat inainte de casatorie....Ce trebuie sa fac ca sa ma simt mai in siguranta? Nu o sa ma treaca in contractul de vanzare cumparare, asta stiu sigur. Cum trebuie sa procedez?
Multumesc mult in avans.

Cel mai recent răspuns: RoseDanielle , utilizator 09:39, 21 Octombrie 2010
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
El se grabeste foarte cu cumpararea acestui apartament, deja a semnat acel antecontract la notar in care eu nu figurez .Nu zic, a intrebat la banca si i-a zis ca trebuie o noua analiza ca sa ma treaca si pe mine, ca nu s-ar putea ca nu am vechime etc, etc si s-ar incetini foarte tare procesul de vanzare-cumparare. Am incredere in el, niciodata nu ne-a placut sa bagam partea materiala intre noi...dar picioarele trebuie sa fie infipte bine in pamant, nu? Si nu ma simt in siguranta, cine stie ce se poate intampla.
Poate totusi apoi sa ma treaca cumva in acte, dupa un timp, ca sa am macar o parte din drepturi ca ale lui? Exista asa ceva dpdv legal?
daca nu va casatoriti poate sa va doneze sau sa va vanda jumatate din casa.
...dupa casatorie vanzarea intre soti e exclusa...ramane donatia insa doar dupa ce se achita creditul...
Va multumesc mult oameni buni! M-ati mai scos din ceata.
Pentru ca e apartament cu ipoteca in favoarea statului prin programul prima casa, nu mai ramane decat sa asteptam sa scapam de acele rate si apoi sa ma treaca in acte cumva...Pana atunci eu pastrez toate chitantele care dovedesc ca am depus bani in contul apartamentului deschis la banca....in acest fel cred ca se poate dovedi ca am participat financiar la plata apartamentului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate RoseDanielle RoseDanielle Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Eu si prietenul meu ( viitor sot) vrem sa ne luam un apartament prin programul prima casa. Dar ... (vezi toată discuția)
Ipoteca si partaj TOASCA79 TOASCA79 speta: sotul achizitioneaza apartament inainte de casatorie cu ipoteca pe 30 ani, impreuna cu parintii care sunt coplatitori. se casatoreste, ratele fiind ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil pansii pansii Buna seara, Intentionez sa achizitionez un imobil prin credit bancar. Plata avansului se face printr-un antecontract. Intrebarea mea este daca pe acest ... (vezi toată discuția)