avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare anticipata partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare anticipata partial

o persoana pensionata anticipat partial are dreptul sa aibe Asociatie Familiala?sau poate avea surpriza sa fie nevoita sa dea inapoieze pensia?
Cel mai recent răspuns: nagardacidor74 , utilizator 14:31, 30 Ianuarie 2008
Nu poate fi si pensionatra si sa desfasoare si o activitate in acelasi timp.:((

Conf.art.92 din Legea 19/200 , plata pensiei se suspenda in luna urmatoare celei in care:
b)beneficiarul unei pensii anticipate sau anticipate partiale se regaseste in una din situatiile prevazute la art.5 (1), pct. I si II.
Ori membrii asociatiilor familiale sunt prevazuti la la art.5 (1), pct.IV lit.c) ;)
Concluzia ar fi ca ....nu se suspenda pensia :)

nagardacidor74 a scris:

o persoana pensionata anticipat partial are dreptul sa aibe Asociatie Familiala?sau poate avea surpriza sa fie nevoita sa dea inapoieze pensia?
N-asi vrea sa te contrazic dar e aceeasi situatie ca atunci cand te reangajezi.
Nu sunt adeptul vestilor proaste, scuze:(
da , dar atunci cand te rangajezi ai carte de munca , si la AF nu ai carte de munca .
stiu caz clar...in propria familie...in care poti fi si pensionar anticipat si sa ai si AF :D mult noroc

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata + angajare bvlutu bvlutu in ce conditii "legale" pot angaja un pensionar care este in plata unei pensii anticipate partiale? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata moise paula moise paula un beneficiar de pensie anticipata, poate avea contract de munca pt timp partial? In aceste conditii beneficiaya si de pensie si de salariu? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Castillana Castillana Buna!! Am si eu o intrebare, daca se poate si stie cineva raspunsul, ar fi super si n-as putea sa va multumesc indeajuns! DECI: o persoana, femeie, 55 de ... (vezi toată discuția)