avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare anticipata partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare anticipata partial

o persoana pensionata anticipat partial are dreptul sa aibe Asociatie Familiala?sau poate avea surpriza sa fie nevoita sa dea inapoieze pensia?
Cel mai recent răspuns: nagardacidor74 , utilizator 14:31, 30 Ianuarie 2008
Legea nr.19 din 2000 prevede ca pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor respective:
- copiii urmasi orfani de ambii parinti, pe perioada scolarizarii, pana la varstele de 16 sau 26 de ani dupa caz;
- nevazatorii;
- pensionarii pentru limita de varsta.
- pensionarii de invaliditate de gradul III.
Asadar, persoanele pensionate anticpat nu pot cumula pensia cu un venit realizat dintr-o activitate profesionala.
praetore a scris:

stiu caz clar...in propria familie...in care poti fi si pensionar anticipat si sa ai si AF :D mult noroc

asta ar fi o veste buna dar am totusi o intrebare :persoana pensionata anticipat este trecuta la declaratiile anuale de venit la AF cu venit sau cu venit zero?
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata + angajare bvlutu bvlutu in ce conditii "legale" pot angaja un pensionar care este in plata unei pensii anticipate partiale? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata moise paula moise paula un beneficiar de pensie anticipata, poate avea contract de munca pt timp partial? In aceste conditii beneficiaya si de pensie si de salariu? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Castillana Castillana Buna!! Am si eu o intrebare, daca se poate si stie cineva raspunsul, ar fi super si n-as putea sa va multumesc indeajuns! DECI: o persoana, femeie, 55 de ... (vezi toată discuția)