X-(va rog sa ma ajutati.in 2007 am obt o hot jud def si irev prin care trebuia sa platesc o sulta de 12900 ron din care am reusit sa platesc 4000 ron anu acesta pe casa respectiva am demolato si am obt autorizatie de constructie pe numele meu .matusa mea ma ameninta ca ma chiama iar in instanta ca imi ia casa si mi-a cerut o hirtie scrisa cu toti banii pe care i -am dat . ce ma sfatuiti sa fac ca este o smechera .multumesc
@sderw
Nu prea vad logica/ratiunea-juridica pentru care matusa va cere dvs. sa ii eliberati, un inscris (declaratie, probabil..."pe proprie raspundere", :happy:....glumesc,desigur... din care sa reiasa faptul ca ati "platit" o parte din debit/sulta, fara ca in acelasi inscris sa existe si semnatura matusii cu mentiunea bun si aprobat/suma trecuta in cifre si litere etc. vezi disp. art.1179-1180 C.civ.) din care sa reiasa faptul ca aceasta-creditor, a primit suma respectiva....
Va trebui probabil, sa initiati o actiune prin care instanta sa constate faptul ca dreptul de a solicita plata debitului-diferenta, dupa caz, este prescris si pe cale de consecinta sa se dispuna radierea sarcinii imobilului, in timp, desigur sau daca "matusa" incepe executarea silita (poate reuseste...ipotetic deocamdata) sa formulati o contestatie la executare si sa solicitati acelasi lucru, in plus, va trebui sa invocati exceptia prescriptiei dreptului de a incepe executarea silita-ca o consecinta.
Problema cu banca
florin858
In anul 2007 ianuarie prin firma unde lucram am contractat un overdraft in valoare de 3500 de lei(6 salarii), tot in acelasi an firma a dat faliment si nu ... (vezi toată discuția)