avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa pentru functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa pentru functionarii publici

As dori sa stiu daca promovarea in clasa profesionala 1 este conditionata de absolvirea studiilor de lunga durata cu diploma de licenta doar pe timpul in care esti incadrat in functia publica de executie clasa 3. Este posibil ca o persoana sa detina o diploma de licenta in specialitatea studiilor necesara pentru incadrarea in clasa 1 insa, la angajare, sa fie incadrata la angajare in clasa 3, apoi cand se organizeaza examen pentru promovare in clasa sa fie refuzat pe motiv ca nu a terminat facultatea pe timpul cat era angajat al institutiei publice?
Cel mai recent răspuns: cutremur , utilizator 21:14, 21 Octombrie 2010
promovare in clasa.. nu in clasa profesionala.. ma gandeam la grad....
Dvs.ati participat pentru concursul cu studii medii, ati acceptat o functie inferioara pregatirii dvs, drept pentru care nu aveti drept sa participati la promovarea in clasa, ci NUMAI la un concurs pentru o functie ce necesita studii superioare de lunga durata, grad debutant.
obtinerea unei diplome de masterat pe timpul cat eram angajat al institutiei imi acorda dreptul sa particip la examenul de promovare in clasa?
chiar nu inteleg de ce nu pot participa la un examen de promovare in clasa atata timp cat hg. 611/2008 prevede ca si conditii de participare cerere in acest sens si absolvirea unei forme de invatamant superior de lunga durata fara a conditiona participarea de obtinerea diplomei de licenta pe timpul cat functionarul era angajat al institutiei. indicati-mi textul de lege care sa duca la concluzia ca nu pot participa la acest examen.
Intradevar reglementarea nu e explicita nici in Lg 188/1999 nici in HG 611 insa punctul de vedere al ANFP e clar :
"Promovarea în clasă este drept de carieră de care
pot beneficia funcţionarii publici, urmare
absolvirii studiilor superioare, care însă nu îşi
găseşte aplicabilitatea în cazul persoanelor care,
deşi absolvente de studii superioare la momentul
intrării în corpul funcţionarilor publici, prin
propriul act de voinţă au ocupat o funcţie publică
de nivel inferior pregătirii lor profesionale."


Il puteti vizualiza aici

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa carmen67 carmen67 Un angajat la serviciul Evidenta populatiei poate solicita participarea la examenul de promovare in clasa anexand cererii ca si documente justificative diploma ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)