avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu obiect de activitate \"imprumuturi\" - posibil?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu obiect de activitate "imprumuturi" - posibil?

Buna seara!Ma bate gandul sa ofer imprumuturi persoanelor fizice.Am vazut mai multe anunturi gen:"PFA acord imprumut intre 1000-10000 Euro fara garantie...".As vrea sa stiu daca este legal asa ceva .Daca nu,cum as putea sa fac asta legal?Mentionez ca pentru inceput as vrea sa acord imprumuturi mici pana la maxim 1000E.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avocatbadoiu , utilizator 22:15, 20 Octombrie 2010
Ceea ce intentionatin sa faceti nu se poate desfasura ca o activitate comerciala a unui PFA. Va trebui sa va infiintati un IFN sau sa faceti imprumuturi civile in baza unui contract de imprumut.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
"Persoana fizica autorizata (PFA) , ofer imprumuturi rapide in limita a 50000euro , 3000euro fara garantii imobiliare, auto ,acte notariale ,fara comisioane , avantajos , flexi ....."
Sa inteleg ca aceste persoane isi desfasoara activitatea ilegal?Cum de nu sunt observati de nimeni?
Or fi observati dar nu de cine trebuie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract notarial pentru imprumuturi alexandrumartyn alexandrumartyn Buna ziua, Am in gand sa fac un imprumut si am gasit in diverse locuri (internet,flyere,etc) anumite anunturi de genul \\\\"persoana fizica (chiar si PFA) ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa acord un imprumut unei persoane fizice stefan_f stefan_f Intentionez sa acord un imprumut in bani unei persoane fizice, fara sa pretind dobanda. Desi in prezent exista o relatie buna intre noi, intentionez sa ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre 2 persoane juridice taie taie Buna ziua, O firma poate imprumuta o suma de bani(ex.150.000 ron) alta firma, printr-un contract de imprumut? Daca da, as vrea sa stiu si in baza carei ... (vezi toată discuția)