avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract notarial pentru imprumuturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract notarial pentru imprumuturi

Buna ziua,
Am in gand sa fac un imprumut si am gasit in diverse locuri (internet,flyere,etc) anumite anunturi de genul "persoana fizica (chiar si PFA) ofer imprumuturi in bani... doar cu contract notarial...."as dori sa stiu ce implica acest contract prin incheierea lui sau e doar o "formalitate" pentru siguranta partii care ofera bani de a-si recupera suma data.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
alexandrumartyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrumartyn , utilizator 14:48, 28 Iunie 2013
Contractul incheiat la notar nu e doar o "formalitate", ci este chiar o garantie a creditorului asupra recuperarii creantei sale. De cele mai multe ori, in functie de cat de mare este suma imprumutata, vi se va cere sa garantati cu un bun imobil (un apartament, un teren, etc.) sau mobil (o masina, de exemplu) si, in functie de aceasta, se incheie un contract de imprumut cu garantie imobiliara/mobiliara. In cazul imobilelor, in baza contractului incheiat se inscrie in cartea funciara si dreptul de ipoteca in favoarea creditorului.
Pe de alta parte, se poate sa nu garantati cu nici un imobil, dar, in baza contractului, cel care va imprumuta va avea un drept de gaj general asupra bunurilor si veniturilor dvs..
Cert este ca, oricum, daca nu-i achitati imprumutul, se poate indrepta impotriva dvs. prin urmarirea silita a bunurilor sau a veniturilor, asa ca eu m-as gandi de doua ori inainte sa apelez la o astfel de persoana, pentru ca dobanzile sunt, de cele mai multe ori, foarte mari, cresc procentual de la zi la zi, si nu putine au fost cazurile cand suma ce trebuia restituita s-a marit de trei sau patru ori fata de suma imprumutata!
Multumesc pentru informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut tuilleries tuilleries Buna ziua! Am o nelamurire referitoare la anunturile postate pe internet referitoare la imprumuturile de bani printr-un act notarial. Daca se realizeaza acest ... (vezi toată discuția)
Imprumut banesc POMPILLIA POMPILLIA Recent am avut posibilitatea sa imprumut o suma importanta de bani de la o ruda, suma pe care o sa o returnez in rate in termen de un an in conditiile pe care ... (vezi toată discuția)
Contract notarial pentru imprumut cu garantie imobiliara mirela_lucica mirela_lucica Buna ziua ! As dori sa pun cateva intrebari ,si daca se poate sa aflu ceea ce ma intereseaza ! Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani , cu contract la ... (vezi toată discuția)