avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis conducere

Buna seara,

Ma numesc Nicu si mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 30 zile pentru neacordarea de prioritate la trecere de pietoni.Pe trecerea de pietoni pe sensul meu de mers nu se afla la momentul ''incidentului'' nici o persoana si nici nu am fost inregistrat video de vreun aparat radar al politiei.
Incidentul s-a produs in data de 18.10.2010 in Bucuresti si dovada imi expira vineri 22.10.2010,insa pana la acest moment nu mi-a fost trimis prin posta procesul verbal(la momentul intocmirii eu am refuzat sa il semnez).
La mentiuni am specificat in procesul verbal ca nu recunosc nimic din ce a scris politistul,insa acesta a adus un martor fictiv pe care a si semnat procesul verbal la rubrica''asistent constator''-- fapt la care eu nu am putut sa ma impotrivesc.
As avea marea rugaminte sa imi spuneti ce ar trebui sa scriu in acea contestatie!!

Cu multumiri,
Nicu
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 23:24, 20 Octombrie 2010
1. procesul verbal il veti primi prin posta sau curier ( agent procedural) iar de la data primirii - comunicarii aveti drept 15 zile de a inainta contestatie la Judecatoria de pe raza localitatii unde s-a savarsit fapta.
2. Enuntati in contestatie probele pe care le aveti in favoarea dvs. , eventual solicitati instantei audierea martorului respectiv.
3. Aveti dreptul sa ridicati permisul pe timpul solutionarii - judecarii , contestatiei, sens in care trebuie sa cereti certificat de grefa de la registratura instantei respective, iar cu acesta + dovada permisului + act de identitate va veti prezenta la Serviciul Politiei Rutiere (judetean) , de unde veti solicita ridicarea permisului.
In cazul in care veti pierde procesul , veti preda inapoi permisuul de conducere , iar suspendarea va functiona din data pronuntarii sentintei .
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Adrian Constantin, Consilier juridic
Conform O.G.2/2001 trebuie sa primiti procesul verbal in maxim 30 de zile necomunicarea in acest termen face ca acest proces verbal sa-si piarda efectele . Pentru aceasta trebuie sa il contestati in instanta asa cum ati fost sfatuit mai sus.
pt a avea mai multe sanse ar fi recomandat ca si dvs. sa propuneti un martor care a fost la fata locului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru neacordare prioritate Anton25 Anton25 astazi 10-11-2011 mi sa retinut permisul de conducere,pe motiv de neacordare prioritate la pietonii.Sa intamplat astfel: eram pe a doua banda iar pe prima ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)