avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare pv nesosit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare pv nesosit

buna ziua,
am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am precizat si la mentiuni. nu am vrut sa semnez pv si il satept si dupa 30 zile. mentionez ca am primit 90 zile de suspendare permis, si au trecut deja 30 zile. cum pot contesta pv pentru a putea conduce din nou?
sebastiant a scris:

buna ziua,
am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am precizat si la mentiuni. nu am vrut sa semnez pv si il satept si dupa 30 zile. mentionez ca am primit 90 zile de suspendare permis, si au trecut deja 30 zile. cum pot contesta pv pentru a putea conduce din nou?


In termen de 15 zile de la comunicare,daca exista incalcari ale dispozitiilor in vigoare ,se justifica sa contestati PV .
Actualele radare performante ,scad apreciabil marja de eroare
Nu este general valabil ca formularea de contestatie impotriva PV ,sa va garanteze posibilitatea de a conduce din nou
vreau doar sa stiu daca pot contesta sau nu dupa ce vad pv!!!!! dar nu l-am primit prin posta nici dupa cele 30 zile, si din cate stiam eu daca il primesc dupa 30 zile este motiv de nulitate
si nu am semnat pv iar agentul a uitat sa treaca si un martor
Nu este vorba despre nulitatea procesului verbal, desi este posibil sa existe si motive de nulitate prevazute de art. 16 sau de art. 17 din OG nr. 2/2001, ci despre prescriptia executarii amenzii contraventionale, care se invoca pe cale de exceptie in fata instantei si este reglementata de art. 14, alin. (1) din acelasi act normativ.

Altfel spus, daca procesul verbal de contraventie nu va este comunicat in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii, care este data incheierii procesului verbal, formulati plangere contraventionala cand va va fi comunicat si invocati exceptia prescriptiei sanctiunii contraventionale.

Art. 14 - OG nr. 2/2001
(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

In legatura cu martorul, cititi mai jos art. 19 din OG nr. 2/2001. De regula, pe procesele verbale exista martor. Dar veti vedea acest lucru atunci cand va va fi comunicat.
Art. 19 - (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Buna seara.
Conform Art.26(3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.
Art. 27
Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
Fara proces verbal nu aveti cum contesta dar din aceeasi OG.2/2001
Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Daca sunt 30 zile trecute de la data intocmirii procesului verbal si nu ati primit actul
curge prescriptia.
Succes !
Cu respect,Alexa...
multumesc de raspuns, dar iertati-mi insistenta dak n-m primit pv dupa 30 zile ma duc la politie sa-mi i-au permisul sau in instanta (dar nu stiu nr pv)?
precizez ca pv la incheiat pe undeva la brasov dar eu locuiesc in iasi si permisul este la politie in iasi.
cum pot recupera permisul si sa dovedesc ca nu am primit pv?
multumesc de rabdare

Alte discuții în legătură

Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)
Este acesta motiv de anulare pv? x2chrism x2chrism buna ziua, va deranjez cu o intrebare, am gasit adresa Dvs de email pe site-ul amendaro.wordpress. La data de 10.03.2016 am primit o amenda la Politia ... (vezi toată discuția)
Proces verbal neprimit sith sith 1. E valabila inregistrarea facuta de un radar amplasat pe o masina aflata in mers? Mi-a fost retinut permisul (90 zile)pentru conducere in localitate cu ... (vezi toată discuția)