avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

In urma decesului ultimului parinte (nu mai am frati/surori), apartamentul unde locuiau fiind pe numele meu (cumparat de parinti in '93 direct pe numele meu de la IJCCL), mai este necesara succesiunea? (in plus au mai ramas: dividende, chitante Caritas, iscriere la FNI) Daca da, in cat timp de la decesul ultimului parinte si unde?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters173626 , utilizator 09:00, 21 Octombrie 2010
Pentru apartament nu este necesara dezbaterea mostenirii, mergeti la un notar in termen de 6 luni de la decesul ultimului parinte.
Daca apartamentul e pe numele dvs., ce succesiune? Pentru celelalte este nevoie sa faceti dovada mostenirii. Mai exact, 'celelalte' reprezentand dividendele.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator
apartamentul este al dv.Intr-adevar pentru toate celelalte bunuri ce fac parte din masa succesorala ,ar trebui sa demarati procedura prin care sa obtineti certificat de mostenitor,iar cu acest certificat,fiind unic mostenitor va puteti legitima in fata tuturor acestor institutii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)