avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
rares.serban a scris:

BUNA ZIUA
fratilor, daca imaginati grile , cititile de mai multe ori inainte de a le publica == de ex la grila cu cesiunea de creanta trebuia specificat la pct. 3 "opozabilitatea fata de terti " ca doar atunci trebuie acceptata de debitor in forma autentica == fata de debitorul cedat cesiunea e opozabila si daca e acceptata prin incris sub semnatrura privata === deci bloody_jo a raspuns corect nu trebuia sa valideze si raspunsul 3 !!!!!

Rares, am un site pt u,in caz k te plictisesti.[ link extern ]
Va rog sa nu postati mesaje consecutive.
rares.serban a scris:

BUNA ZIUA
fratilor, daca imaginati grile , cititi-le de mai multe ori inainte de a le publica == de ex la grila cu cesiunea de creanta trebuia specificat la pct. 3 "opozabilitatea fata de terti " ca doar atunci trebuie acceptata de debitor in forma autentica == fata de debitorul cedat cesiunea e opozabila si daca e acceptata prin incris sub semnatrura privata === deci bloody_jo a raspuns corect nu trebuia sa valideze si raspunsul 3 !!!!!
Provocare !!!!!:O
va propun un mic test din masurile asiguratorii - 10 grile iar pt a trece testul trebuie sa rezolvati corect cel putin 7
G1- sechestrul judiciar:
a) se solutioneaza in toate cazurile de prima instanta
b) incheerea prin care se stabileste sechestrul se da cu citarea partilor
c) in principiu administratorul-sechestru este desemnat de parti
G2 - cererea de sechestru judiciar:
a) poate fi introdusa numai de reclamant sau de intervenient
b) se solutioneaza intogmindu-se un dosar separat
c) presedintele poate numi un administrator-sechestru proviziriu fara citarea partilor
G3 - In materia sechestrului judiciar:
a) administratorul-sechestru desemnat de instanta trebuie indemnizat
b) administr-sechestru poate sta in judecata, cu privire la bunul pus sub sechestru, in numele partilor litigante numai in baza unei procuri speciale sau cu autorizarea instantei care la numit
c) sechestrul se poate infiinta chiar daca nu exista un proces
G4 - Sechestrul asigurator:
a) se poate infiinta asupra bunurilor mobile sau imobile
b) ia sfarsit odata cu ramanerea definitiva a hotararii asupra fondului
c) reclamantul de regula este obligat la plata unei cautiuni daca litigiul se poarta asupra proprietatii sau posesiuni unui bun mobil sau imobil
G5 - Sechestrul asigurator:
a) se poate incuviinta numai daca litigiul are ca obiect o suma de bani
b) se solutioneaza de urgenta in camera de consiliu, fara citarea partilor, prin incheere executorie
c) pentru a se incuviinta, creanta creditorului trebuie sa fie exigibila
G6 - In materia sechestrului asigurator:
a) creditorul de regula este obligat la plata unei cautiuni daca creanta sa nu este constatata printr-un inscris
b) plata cautiuni este lasata la aprecierea instantei daca creditorul nu are un titlu executoriu dar creanta sa este constatata printr-un inscris
c) incheerea poate fi atacata cu recurs in 5 zile de la comunicare
G7 - In cazul sechestrului asigurator :
a) nedepunerea cautiunii in termen atrage desfiintarea de drept a sechestrului
b) cererea de ridicare a sechestrului se solutioneaza de aceesi instanta si dupa aceeasi procedura ca si in cazul infiintarii sechestrului
c) in cazul perimarii cererii principale ridicarea sechestrului se dispune prin incheere executorie data fara citarea partilor
G8 - Poprirea asiguratorie:
a) se poate infiinta pe tot felul de bunuri mobile
b) se poate infiinta si pe sumele de bani pe care tertul poprit le va datora in viitor debitorului poprit
c) creditorul popritor poate fi obligat la plata unei cautiuni

G9 - In materia porpririi:
a) prin hotararea de validare a popririi, tertul poprit este obligat direct fata de creditorul popritor
b) in temeiul hotararii de validare a popririi creditorul popritor poate incepe executarea silita impotriva debitorului poprit
c) validarea popririi produce efecte de la data cand sumele datorate de tertul poprit catre debitor devin scadente
G10 - In materia popririi :
a) creditorul tinde sa subroge in locul debitorului , tertul poprit
b) daca in urma probelor administrate, se constata ca tertul poprit nu are o creanta exigibila fata de debitorul poprit, instanta va dispune suspendarea popririi pana la data cand creanta devine exigibila
c) in vederea validarii popririi, instanta poate fi sesizata numai de creditor sau de organul de executare

SUCCES !!!!!!!
P.S. ( grilele respecta regulile de la examenul INM -- respectiv pot avea 1 sau 2 raspunsuri corecte

g1 bc

g2-c
g3
bc
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
am revenit astept raspunsurile voastre :(:(:(
De abia acum am intrat ,asteptati-ma si pe mine :(( sa rezolv grilele .
poate ne axam si pe penal de sapt viit

G1-b,c

G2-c

G3-c

G4-a

G5-b

G6-a,b,c

G7-a,b

G8-b,c

G9-a,b cred

G10-a

rectific la G9 ramane doar b ,am citit gresit ,e vb de tert poprit
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2008
catcinemablue, utilizator

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)