avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
a) este corect, cererea reconventionala se bucura de independenta procesuala prin urmare este solutionata obligatoriu chiar daca reclamantul a renuntat la judecata sau la dreptul subiectiv
Pixuri iti dau ei ,si ciorne si apa plata :D.Nu ai voie cu nimic in banca in afara de ce iti dau ei. si sunt colega sau viitoare colega cine stie
stimate coleg
raspunsul- a - nu este corect deoarece este incomplect , cererea reconventionala poate avea ca scop deasemenea si neutralizarea sau doar atenuarea obligatiei reclamantului nu doar obligarea lui la o anumita prestatie
raspunsul -c - este singurul corect deoarece in cazul in care cererea reconv. are caracter subsidiar , nu va mai fi solutionata daca reclam. renunta la jud. la dreptul subiectiv ori daca cererea principala este respinsa , anulata...
colega, daca tu ai scris cu pixurile lor ( care scriau foarte subtire 0.5 mm) nu ma mir ca ti-a luat 40 min sa desenezi cercuri . la noi in sala cel putin nu a fost problema ca ai "scris" cu alt pix atata timp cat era negruX-(

vad ca nu ati mai comentat nimic cu privire la grila anterioare asa ca va dau una mai usoara
In cadrul dezbaterilor in procesul civil:
a) cand participarea procurorului este obligatorie acestuia i se da primul cuvantul pentru a pune concluzii,in rest (cand participa benevol ) va pune concluzii in urma partilor
b) intervenientul principal pune concluzii imediat dupa parat
c) intervenientul accesoriu pune concluzii dupa partea in favoarea careia a intervenit
Ultima modificare: Marți, 12 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
rares.serban a scris:

stimate coleg
raspunsul- a - nu este corect deoarece este incomplect , cererea reconventionala poate avea ca scop deasemenea si neutralizarea sau doar atenuarea obligatiei reclamantului nu doar obligarea lui la o anumita prestatie
raspunsul -c - este singurul corect deoarece in cazul in care cererea reconv. are caracter subsidiar , nu va mai fi solutionata daca reclam. renunta la jud. la dreptul subiectiv ori daca cererea principala este respinsa , anulata...

Dragă Rareş!
Probabil că ai luat această grilă dintr-o anumită carte, iar acolo răspunsul corect este c).
Astfel fiind răspunsul c) este greşit, am greşit eu.
Dacă nu ai luat grila dintr-o carte anume şi ai compus-o tu, trebuie să-ţi spun, cu părere de rău, că nu ai dreptate.
Într-adevăr, tu ai dreptate, în sensul că prin cererea reconvenţională se poate cere şi altceva, în afară de executarea sau obligarea la o prestaţie, de fapt, cererea reconvenţională se întocmeşte, facultativ, dacă pârâtul are pretenţii în legătură cu cererea reclamantului.
În acest caz, întrebare a) ptr. a fi corectă trebuia să specifice .....NUMAI......sper că ai înţeles, ca scop, o prestaţie., caz în care era greşită.
Astfel fiind formulată grila, răspunsul corect este c), pe considerentul expus de colegul nostrucinecatemablue-:),
Ultima modificare: Marți, 12 August 2008
INM, utilizator

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)