Daca tata imi doneaza apartamentul, acesta trece pe numele meu? Odata find pe numele meu, mai poate fi evacuat pentru datorii gen impozit pe pamant sau masina care sunt neplatite si pe numele tatalui?
Trecand apartamentul pe numele meu, il pot salva de la evictiune, din moment ce toate datoriile apartamentului in sine sunt platite?
Nu e nula, cum a spus omul, are toate taxele platite. Doar nu o fi nula vanzarea apartamentului pentru ca impozitul masinii nu e platit, ce naiba!!!
Se va face dosar in instanta pentru anularea donatiei pentru evadarea fiscalitatii, poate va mai alegeti si cu vreun penal!!! :))
Am avut dosar pentru anulare contract de vanzare-cumparare in caz similar, darmite o donatie!!!
Apoi, e inceputa procedura de executare?
Nu, nu a inceput, dar nici nu vreau sa astept sa inceapa, exact asta vreau sa evit, sa ia apartamentul din cauza impozitului pe pamant si masina. dci, pana la urma, pot sa fac donatia linistita(adica tata catre mine), sau ma zbat degeaba, ca vad ca parerile sunt impartite. Trebuie sa ai totul la zi ca sa faci o tranzactie cu alte proprietati? Sau nu trebuie?
Înstrăinarea unei clădiri, prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, nu poate fi efectuată până când titularul dreptului de proprietate asupra clădirii respective nu are stinse orice creanţe fiscale locale, cu excepţia obligaţiilor fiscale aflate în litigiu, cuvenite bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată clădirea sau al celei unde îşi are domiciliul fiscal contribuabilul în cauză, cu termene de plată scadente până la data de întâi a lunii următoare celei în care are loc înstrăinarea. Atestarea achitării obligaţiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale. Actele prin care se înstrăinează clădiri cu încălcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept
Poti s-o faci... Dar trebuie sa tineti cont ca puteti da banii degeaba, ca asta inseamna saracirea patrimoniului, ce am spus mai sus...
Fiscul poate cere, in calitate de creditor, anularea actului... mai platiti si cheltuieli de judecata etc.