avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna! Va rog frumos spuneti-mi si mie daca parintii sunt decedati amandoi si copiii vor sa vanda casa fara a mai face acte pe ei se poate? Spuneti cum pot sa vanda casa cel mai usor,deci sa nu fie umblatura multa . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:16, 22 Octombrie 2010
Buna ziua !
Obligatoriu trebuie efectuata succesiunea succesiva ( de pe urma ambilor parinti) , urmata de vanzare - cumparare . Acestea doua se pot face si in acelasi timp ( cu conditia existentei cadastrului si intabularii bunului ce urmeaza a fi vandut) . Daca nu aveti cadastru/intabulare facute trebuie sa le faceti , fara acestea neputandu-se efectua actul translativ de proprietate ( vanzare - cumparare) .
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire si vanzare drepturi succesorale mototolea mototolea buna ziua ma numesc ionela,si am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Suntem 3 surori,de curand unul din parintii nostri (tatal)a decedat.inainte de deces ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la tata la fiu lavineagoe lavineagoe Ma numesc Alex, sunt plecat din tara de 9 ani. PArintii mei sunt divortati din 1982, tatal s-a recasatorit, dar nu a avut copii cu aceasta doamna. In tot acest ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpăr un imobil de la doi moștenitori. la ce riscuri mă expun ținând cont de faptul că unul dintre ei a făcut o chitanță de mână cu altă persoană? Dumitru63 Dumitru63 As dori sa cumpar o casa dar sunt 2 mostenitori iar unul a facut o chi tanta de mana(neautentificata)prin care isi vinde partea luí catre alta persoana.La CE ... (vezi toată discuția)