avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa cumpăr un imobil de la doi moștenitori. La ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa cumpăr un imobil de la doi moștenitori. La ce riscuri mă expun ținând cont de faptul că unul dintre ei a făcut o chitanță de mână cu altă persoană?

As dori sa cumpar o casa dar sunt 2 mostenitori iar unul a facut o chi tanta de mana(neautentificata)prin care isi vinde partea luí catre alta persoana.La CE riscuri ma expun daca cumpar de la cei 2 deoarece ñu s a facut iesirea DIN indiviziune
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt 2 mostenitori cu vocatie de mostenitor sau 2 mostenitori cu certificat de mostenitor? Daca, mostenitorii au titlu de proprietate si intabulare si daca se prezinta ambii la notariat si semneaza, este foarte bine, nu prea exista riscuri pentru dvs, insa trebuiesc lamurite anumite aspecte, respectiv: daca cel care a vandut cu chitanta a incasat si banii si a predat si imobilul, atunci pot aparea probleme. Daca insa, cel care a incheiat antecontractul sub semnatura privata nu-si respecta obligatia de vanzare, atunci va raspunde civil fata de cel care a cumparat initial de la el. Deci in concluzie, nu se poate raspunde in alb sau negru la intrebarea dvs, ci trebuiesc detalii.
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
CEI sunt mama si fiu ,dupa succesiune facuta dupa decesul tatalui,fiul a primitiva 1/2din toata casa deoarece mama a renuntat.Fiul are certificar de mostenitor si actele pentru cadastru un lucru
Daca un mostenitor are certificat de mostenitor inseamna ca s-a facut iesirea din indiviziune,isi poate vinde partea lui prin act autentic, care este cel mai sigur ptr.dvs
Multumesc frumos.Deci inteleg ca por cumpara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am certificat de mostenitor(nu certificat de calitate) si ma judec pentru iesirea din indiviziune-partaj. Deci d-le Dan Popescu, sa ai certificat de mostenitor nu inseamna sa ai si partajul facut.
D-le Dumitru63, ascultati de sfatul d-lui trandafir2: culegeti mai multe informatii si mai ales asteptati sa iasa TOATE actele de la cadastru, s-ar putea sa existe surprize, chiar si de alta natura (ex: titlu eronat care face imposibil partajul la notar si implicit vanzarea bunului)
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
adema1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare cota mostenita dorinantik dorinantik Exista 4 mostenitori,succesiunea s-a inchis iar unul dintre ei doreste sa scape de cota ce i revine,ceilanti 3 nu au banii, a intervenit un vecin si spune ca ... (vezi toată discuția)
Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)