avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de incepere a cercetarii disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de incepere a cercetarii disciplinare

buna ziua,

intrebarea mea este urmatoarea: angajatul este banuit ca a comis o abatere iar decizia de sanctionare , convocarea si inceperea cercetarii disciplinare le primeste la 3 luni de la data presupusei abateri - in acest timp angajatul a fost pontat corespunzator. e ok inceperea cercetarii disciplinare dupa atata vreme?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:32, 22 Octombrie 2010
Probabil ca acum s-a constatat existenta unei abateri disciplinare.
Art. 268. - (1) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr -o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă de spre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Decizia de sanctionare o puteti contesta in 30 de zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referat indisciplinar angajat papic papic Am un angajat cu probleme, care a facut abatere disciplinara in urma cu 2 luni, nu a efectuat anumite atributiuni primite de la un superior.Dupa ce a trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Comunicarea deciziei de sanctionare. Pisi Mia Pisi Mia 1. Art. 268 (3) Codul muncii: \"Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de ... (vezi toată discuția)
Aplicare sanctiune disciplinara cristina69 cristina69 Va prezint urmatoarea speta: Angajatul, in speta conducator auto, al unei societati X conduce un autovehicul al societatii respective iar la oprirea in trafic ... (vezi toată discuția)