avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala

am un copil de4 ani si 9 luni cu grave probleme de sanatate( o operatie pe cord deschis, autism atipic cu retardare mentala severa). am introdus o cerere de ordonanta presedintiala pt. limitarea dreptului la vizita al tatalui sau deoarece acesta are un comportament violent verbal si fizic ,chiar si in fata copilului..cererea a fost respinsa pe motiv ca nu indeplineste conditia vremelniciei masurii.am fost sfatuita sa fac recurs. oare si acesta nu va fi respins pe acelasi motiv? credeti ca este mai bine sa ma adresez instantei pe calea dreptului comun?
Cel mai recent răspuns: geanina21 , utilizator 20:53, 24 Octombrie 2010
adutescu a scris:

Sa intelegem ca exista stabilit de catre instanta un program de vizita?
Daca nu, nu sunteti obligata sa il lasati sa aiba legaturi cu minorul.

Ana, cu tot respectul te intreb: Pooooooooooftim? X-( Sa repet ce scrie in art. 43 alin. 3 Cod fam ? Sa scriu ca se confunda exercitarea drepturilor parintesti (adica drepturile prevazute de art. 97-105 Cod fam) cu legaturile personale cu minorul - care se pot desfasura oricand daca nu-i produc vatamari minorului - si cu programul in care minorul poate fi luat la domiciliul parintelui caruia nu i-a fost incredintat. Sa scriu despre legea nr. 87/2007 prin care s-a ratificat Conventia asupra relaţiilor personale care privesc copiii (M.O. nr. 257 din 17/04/2007) ?
Privesc cu maxima suspiciune orice postare de genul "sotia/sotul violent vrea sa-si vada copilul, cum il pot impiedica?" Stiti de ce? In 8 cazuri din 10 este un razboi intre maturi cu care copilul nu are deloc de-a face.
@geanina21 - ati scris "limitarea dreptului la vizita al tatalui sau deoarece acesta are un comportament violent verbal si fizic ,chiar si in fata copilului"
retin cateva lucruri:
a) nu-l acuzati ca ar fi violent cu copilul ci ca are un comportament violent in fata acestuia (probabil cu d-voastra si poate in urma neintelegerilor din casnicie)
b) legatura cu tatal sau fie ii face rau copilului (daca tatal e intr-adevar violent) fie nu. In prima varianta trebuia sa cereti sa-i fie interzise legaturile cu minorul pana se corecteaza iar in a doua varianta ar trebui sa evitati conflictele cu el pentru ca ambii aveti oricum destule probleme cu copilasul fara sa va mai si certati.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
@u.b.i.k.
La acelasi text de lege ma refeream si eu.
Primeaza interesul minorului si sanatatea lui fizica si psihica.
Dupa amanuntele spetei, copilul are nevoi speciale si tatal are un comportament suspect.
De aceea mama, care pare ca discerne in ceea ce priveste interesul minorului, fara o hot. jud. def. si irevoc. nu are obligatia legala de a-i permite tatalui contactul cu minorul.

Acum ai dreptate, nu se stie niciodata...dar am luat de bune datele problemei.
Daca nu-si achita "obligatiile fata de copil" si ele se incadreaza in art 305 alin1 lit c c.p. mai este o solutie : plangerea penala. Poate se corecteaza in atitudine.
ati inteles corect, tatal nu-l bate sau ceva de genul acesta. dar cand tipa la mine,tranteste usi si eu sunt cu el in brate copilul incepe sa planga, se sperie vizibil. e clar ca psihic il afecteaza , poate mai mult decat vad eu.
mai mult consider ca ii face rau si prin neplata pensiei de intretinere, bani cu care care copilul ar beneficia de recuperare mai multa. in 4 ani si 9 luni s-a strans o suma restanta considerabila de care baietelul nu o sa se bucure niciodata. sesizari la politie privind abandonul si incidentele violente au fost destule, dar acesta recidiveaza in permanenta.
de asemenea il suspectez foarte tare ca ar avea o depresie, o tulburare . am gasit in timpul casatoriei o iesire de-a lui din spitalul de psihiatrie . fusese internat pt 2 saptamani , era in evidenta lor si trebuia sa urmeze tratament. am inteles in clipa aia de ce dupa ce hotaram impreuna ca un lucru e alb , se schimba la180" si pt el era negru. sincer am momente cand imi este teama si pt mine si pt copil ca nu stii niciodata ce este in mintea lui.
Tocmai de aceea, o perioada de 4 ani e mare in neplata pensiei de intretinere este mare( legal este infractiune neplata pe doua luni), nu faceti "sesizari" ci plangere penala( depuneti plangere paralel si la Parchet) iar daca politia nu intreprinde nimic in dosarul dvs. puteti inainta plangere superiorilor( daca are nr. de Parchet, plangerea o puteti inainta direct acolo).
Numai o ordonanta presedintiala( cel putin asa scrie in codul meu:D) nu cred ca va fi solutia optima a unei persoane suspecte de afectiune psihica. Inteleg ca are o hotarare definitiva de vizitarea minorului.
In privinta vizitelor, asigurati-va ca aveti cel putin un martor, nu se stie niciodata.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Va rog sa mi spuneti daca Ordonanta Presedintiala de program vizitare minor are \"puterea lucrului judecat\". mentionez ca am facut o a doua OP ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita a minorului dana73_76 dana73_76 Buna ziua ,am un minor in varsta de 2 anisori si 6 luni care momentan din cauza unor certuri familiare < ma gonit sotul de acasa acum un an:tomato: > a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala suciut suciut Buna Ziua, In legatura cu o ordonanta presedentiala de program vizita minor. Am facut recurs pentru ca ordonanta a fost respinsa motivand recursul.Se mai ... (vezi toată discuția)