Buna ziua
Intr-un proces penal prima instanta a decis in sarcina inculpatilor plata unor cheltuieli judiciare inaintate de stat. Decizia primei instante a fost atacata prin apel si inca nu s-a pronuntat o sentinta. Dar inculpatii au primit un titlu executoriu pentru cheltuielile evidentiate in decizia primei instante. Cum ar trebui sa procedeze acestia?(Unul dintre ei nu are nici un venit iar celalalt este pensionar.)
Va multumesc.
Avand in vedere ca hotararea se afla in stadiul judecatii apelului, nefiind astfel definitiva, inculpatii nu sunt obligati sa plateasca la acest moment cheltuielile judiciare catre stat, pentru ca solutia instantei de fond se poate desfiinta in calea de atac a apelului,dupa care inculpatii pot uza si de calea recursului.
Insa daca dupa epuizarea cailor de atac, inculpatii raman condamnati, va fi necesara achitarea cheltuieilor judiciare catre stat.
Va multumesc pentru raspuns. Asa stiam si eu ca ar sta lucrurile dar m-am gandit ca s-o fi schimbat ceva. Nu-mi explic insa excesul de zel al judecatoriei prin emiterea acelor titluri executorii....
#-oTitlurile executorii trebuie sa le fi emis finantele.
Ridicati un certificat de grefa de la instanta cum ca ati facut apel si remiteti-l Finantelor ca sa nu va treziti ca va executa.
C.e.d.o
iovu catalin
ASTEPT O DECIZIE DE LA CEDO DE 5 ANI DE ZILE SI NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS INCA . STIE CINEVA CIT MAI DUREAZA PINA VINE RASPUNSUL? MAI AM UN PIC ... (vezi toată discuția)