avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura vanzare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura vanzare parti sociale

Speta:
Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate de firma.
In ce masura conteaza capitalul social, activele, stocuri de marfa ...?
Si cum se calculeaza concret impozitul.

Multumesc

Puteti sa ii vindeti la o valoare la care va intelegeti dv si asociatul dv.Nu ii puteti pretinde sa vi le cumpere la valoarea ceruta de dv. Valoarea partii sociale este probabil de 10 lei/partea sociala. Aceasta este valoarea nominala.
Veti plati insa 16% impozit pe diferenta.
Nu-i pretind,ci ii fac o propunere de suma!Stiu ca poate s-o refuze....Va multumesc pentru raspuns!
Deci la cesionare nu se plateste impozit.
La vanzare se plateste impozit pe diferenta dintre pretul de vanzare si valoarea nominala a partilor sociale vandute.

Suma partilor sociale de care se tot vorbeste = capitalul social ?
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
grandanat, utilizator
Exact, numai la vanzare se plateste impozitul de 16%.
Da, in cazul in care capitalul social era de 200 de lei acesta este impartit in 20 de parti sociale a 10 lei/partea sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune/vanzare parti sociale ally123 ally123 Care este procedura de cesiune si cea de vanzare a partilor sociale catre unul din asociati? In cazul de fata exista 2 asociati care detin 50%-50%. Am ... (vezi toată discuția)
Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)