Am inchiriat (ca proprietar) un apartament pe o perioada de 8 luni, in alt oras decat cel in care locuiesc. N-am facut un contract de inchiriere dar as vrea sa declar suma primita pe aceasta perioada si sa platesc impozitul aferent. Se poate face acest lucru?
Multumesc si astept cu interes raspunsurile dvs! :)
Ori inscrieti contractul de inchiriere la administratia financiara pentru a plati si impozitul aferent ori mergeti pe evaziune fiscala (nedeclarata/neidentificata) si vedeti- va de treburile dv!
Multumesc mult pentru raspunsuri! Sincer, as vrea mai degraba sa inregistrez un contract si sa platesc impozit decat sa nu dorm linistit ca datorez ceva la stat si nu am platit. Intrebarea este daca pot inregistra acest contract retroactiv, sa zic asa, adica au trecut cele 8 luni in care acolo au fost chiriasi, chiriasii au plecat (de inchiriat s-a ocupat altcineva - apartamentul find in alt oras decat cel in care locuiesc) si acum nu stiu cum sa fac sa pot plati impozitul datorat din chiria respectiva (chiria nu a fost mare - si impozitul e o suma f. mica). Se poate inregistra pur si simplu un contract pe baza unei declaratii ale mele (pe chiriasi nu cred ca-i mai gasesc sa fac contract cu ei)?