avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar- inchiriere o parte din apartament 2 camere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar- inchiriere o parte din apartament 2 camere

Buna ziua,
va contactez in legatura cu 2 chestiuni:
1.
As dorii sa stiu cum pot inchiria din suprafata unui apartament de 60 mp, doar 50 mp?
Ce act trebuie intocmict? Se poate contract de inchiriere doar pentru suprafata respectiva? va fi o agentie imobiliara.
2. Mentionez ca eu ca si proprietar doresc sa pastrez dormitorul, cei 10 mp, pentru mine spre a infiinta un cabinet psihologie. Si aici nu stiu daca la Finanate au nevoie si de acordul asociatiei de proprietari si vecinilor

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: emiliadin , utilizator 16:28, 4 Octombrie 2015
Puteti inchiria o camera din apartament, dependintele ramanand la comun, adica bucataria, baia, holul...Faceti contract de inchiriere pe o camera.
Puteti inchiria astfel :
Legal prin adminstratia financiara , unde veti platii impozitul aferent chiriei incasate , sau puteti inchiria in alt mod .Deasemenea puteti inchiria printr-o agentie imobiliara , unde veti platii comisionul aferent si dumneavoastra si chiriasul , intocmindu-se un contract de inchiriere (aici , iar trebuie declarat la administratia financiara ). Si mai exista o modalitate de inchiriere cu acordul tacit al partilor .
Pentru cabinetul de psihologie , (inteleg ca locuiti la bloc ) , va trebuie un formular , probabil de la asociatia de proprietari . Acestia trebuie sa va dea acordul , deasemenea cei de pe palier , cei care locuiesc la etajul de sub apartamentul dvs . si cei care locuiesc la apartamentul de deasupra dvs .
Sper ca v-am fost de folos cu acest raspuns .
Multumesc mult pentru raspunsurile date.
Acum alta situatie aparuta aici.Eu am deschis pfa traducator in 2009, functionannd in apartamentul in care locuiam. Nu prea am mai tradus in ultimii 3 ani neavant timpul necesar. Dar totusi l-am pastrat. Acum am plecat de apartament si am inchiriat acea camera cu chiriasul asa cum am mentionat mai sus. Am facut contractul de inchiriere pe numele firmei pe care si-a rezervat-o la RECOM si l-am si declarat deja la finante. Am inchiriat doar o camera pentru sediul lui social, eu pastrand o alta camera pentru mine.Tocmai am facut cerere de inchidere a pfa intentionand sa deschid altceva in viitor in acea camera, iar chiriasului i-au iesit deja actele de firma.
Mentionez ca la data infiintarii pfa am avut contract de comodat cu sotul meu, pentru 1 camnera din apartament, dar nu este inregistrat cu anaf, la acea vreme nefiind neaparat obligatoriu. Intrebari:
1. Nu imi este clar daca trebuia inregistrat contractul meu de comodat, la anaf sau nu? ca sa reiasa acum ca am o singura camera pentru pfa
2.Anaf verifica cate firme sunt intr-un apartament in mod normal? inainte sa infiinteze o alta noua, cum este cazul aici , cea a chiriasului? Mentionez ca in contractul de inchiriere s-a facut delimitare, camera 1 va fi sediul social pentru firma chiriasului. Restul apartamentului logic am presupus cu totii ca ramane la dispozitie pt pfa-ului existent. Si la finante , la momentul inregistrarii contractului de inchiriere am spus ca am un pfa , si inspectorul a inregistrat contractul de inchiriere. Insa nu stiu daca mai trebuia sa delimitam suprafetele mult clar. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2015
emiliadin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari acord emiliadin emiliadin Buna ziua, va contactez in legatura cu 2 chestiuni: 1. As dorii sa stiu cum pot inchiria din suprafata unui apartament de 60 mp, doar 50 mp? Ce act ... (vezi toată discuția)
Aceeasi adresa ca punct de lucru la 2 societati adriana1972 adriana1972 am voie sa inchiriez un apartament cu 3 camere la 2 firme ce vor sa deschida punctele de lucru acolo, administratia financiara spune ca da dar registrul ... (vezi toată discuția)
Sediu social in apartament cu chirias? antonela222 antonela222 Vreau sa pun ca sediu social apartament personal ( 3 camere) care are un chirias - persoana fizica (contract de inchiriere declarat la fisc - fara specificarea ... (vezi toată discuția)