avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort intre o romanca si un american
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort intre o romanca si un american

Buna seara

Fina mea este casatorita in Italia cu un soldat american detasat pe o baza militara din Italia. Au un copil de 1 an si 4 luni nascut pe baza militara cetatenia dobandita prin nastere fiind americana, dar copilul a fost inregistrat si aici ( si casatoria de asemenea ). In cazul unui divort tatal poate obtine custodia ( sau ii va fi mai usor sa o obtina ) doar pentru ca copilul este american? Momentan ei locuiesc in Italia , daca ea se muta in Romania poate intenta divort in tara?
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Lavinia2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lavinia2002 , utilizator 23:53, 25 Octombrie 2010
Daca au domiciliul in Romania pot divorta in tara potrivit Legii 105/1992
Lavinia2002 a scris:

In cazul unui divort tatal poate obtine cetatenia ( sau ii va fi mai usor sa o obtina ) doar pentru ca copilul este american?


Ma uit la titlu (un american). Ma uit la fraza de mai sus si ...:-/ ...ce cetatenie ziceti ca are tatal si ce vrea sa obtina?
Cred ca mama vrea cetatenie americana dupa divort, pentru ca si copilul o are.
buna ziua.
se poate obtine divortul si in romania, pe cale de exceptie, daca fiica dvs. mai are cetatenie romana .
sau daca locuieste in romania cel putin un an, anterior introducerii actiunii de divort in instanta.
Buna seara

Multumesc pentru raspunsuri. "Procmarci " mama nu doreste cetatenie americana. Intrebarea era daca tatal poate obtine custodia copilului mult mai usor din prisma faptului ca amandoi au cetatenie americana , iar mama nu. Nu de alta dar au fost soldati americani care au omorat oameni in accidente rutiere in Romania si nu au patit nimic deci............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + custodie (emiratele arabe unite) Irene26 Irene26 Locuiesc in Emirate de 12 ani si sunt casatorita tot de atata timp cu un cetatean emiratez, si avem o fiica de 4 ani, care este cetatean american. Am citit ca ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean roman-cetatean strain, casatorie incheiata in strainatate amsara amsara Buna ziua, ma intereseaza sa aflu dc o casatorie cetatean roman- cetatean strain, incheiata in strainatate si inscrisa in tara poate avea loc si in Romania. ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori-italia dana 50 dana 50 o familie de tineri casatoriti (6ani de casnicie) au plecat acum 3ani impreuna cu 2copiii minori ai lor in italia,acolo casnicia lor a luat sfarsit iar tanara ... (vezi toată discuția)