avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curtea de Apel
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curtea de Apel

Cum pot ataca o sentinta potrivnica ,a Curtii de Apel[,dupa ce la instanta de fond am cistigat un proces in legatura cu drepturile banesti ale colegilor mei pt.ultimii 3 ani],aceasta autosesizindu-se din oficiu si incadrindu-ma la alt punct al articolului 283[nerespectare de CCM] din Codul Muncii, cu drept de a da in judecata in termen de 6 luni,drept ce s-a prescris.Mentionez ca ceilalti colegi din tara [societatea la care lucram are puncte de lucru in toata tara] au cistigat aceste drepturi banesti,si le-au primit.Mai pot face ceva?Poate conducatorul unitatii[de stat] sa faca ceva pt. a indrepta ce justitia din Romania nu a putut face?Raspundeti-mi va rog , daca mai este o cale de atac a sentintei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Mihaill, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 23 Octombrie 2010
Singura solutie este exercitarea cailor de atac extraodinare : contestatia in anulare sau revizuirea.
Acestea pot fi exercitate numai pentru motivele si in termenele prevazute de Codul de procedura civila.
Daca pe aceasi problema au fost date sentinte diferite,la Curti de Apel diferite,[Brasov si Iasi] catre cine se poate face cererea de revizuire?
se poate cere revizuire ultimei hot. jud. .
Mihaill a scris:

Daca pe aceasi problema au fost date sentinte diferite,la Curti de Apel diferite,[Brasov si Iasi] catre cine se poate face cererea de revizuire?


Revizuirea pe acest motiv îşi are suportul în respectarea puterii lucrului
judecat şi presupune îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
- să existe două hotărâri definitive potrivnice.
- hotărârile contradictorii să fie pronunţate în aceeaşi pricină, adică să existe triplă identitate de părţi, obiect şi cauză
- hotărârile potrivnice să fie pronunţate în dosare diferite ;
- în al doilea proces să nu se fi invocat excepţia puterii de lucru judecat sau, dacă a fost invocată, să nu se fi discutat ;
- să se solicite anularea celei de-a doua hotărâri, care s-a dat cu nerespectarea puterii lucrului judecat .

Prin urmare, nu cred ca se poate exercita revizuirea pe acest motiv decat daca litigul a avut loc intre aceleasi persoan si care a avut acelasi obiect şi cauză
.... practica judiciara este neuinitara
sa inteleg ca pentru aceeasi cauza se pot da hotariri diferite ?[cauza a fost identica la Iasi, Constanta,Brasov,Craiova,Suceava,Buzau,Timisoara,Bacau ,dar cu verdict diferit la Iasi fata de celelalte].Rog sa-mi da-ti un raspuns daca mai pot ataca sentinta Curtii de Apel.

Alte discuții în legătură

Model cerere de revizuire recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere de revizuire recurs in baza art 322 p 7 c.p.c. Multumesc (vezi toată discuția)
Recurs - revizuire lungu1on lungu1on Daca o Curte de Apel a dat o solutie intr-o cauza , poate o alta CA sa dea alta solutie intr-o cauza identica (bineinteles cu alte parti) ? Se poate cere ... (vezi toată discuția)
Autoritatea lucrului judecat Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, O decizie de eliberare din functie anulata prin hotarare judecatoreasca devenita irevocabila prin nerecurare se bucura de lucru judecat( potrivit ... (vezi toată discuția)