avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului

De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am inteles ca si asa isi va putea deschide cabinetul mult-visat. Nu sunt de acord deoarece apartamentele au fost proiectate ca spatii de locuit nu cu destinatie de spatii comerciale sau cabinete. Pe langa faptul ca se darama pereti in numele amenajarii slabind astfel rezistenta blocului in caz de cutremur mai este si poluarea fonica data de functionarea compresorului si considerente de ordin igienico-sanitar legate de colectarea si eliminarea deseurilor medicale eliminarea sputei si a sangelui direct in canalizarea orasului. De ce se aproba cu atata larghete infiintarea de cabinete stomatologice la parterul blocurilor si cate semnaturi sunt necesare?
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
elisoara_toma@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 22:59, 2 Octombrie 2023
Buna ziua!As avea o intrebare legata de acordul pe care ar trebui sa il primesc de la vecini pentru schimbarea destinatiei spatiului de locuit in cabinet stomatologic...In cazul in care apartamentul pe care il detin la parterul unui bloc se invecineaza pe orizontala cu uscatoria, scara blocului respectiv intrarea in subsol(boxele) iar restul peretilor nu comunica decat cu exteriorul mai putin un perete care este despartit de un spatiu relativ mic de celalalt bloc(tot cu exteriorul), mai trebuie sa iau alta aprobare in afara de cea a vecinului de deasupra?
Va multumesc!
Acordul vecinilor de sus si de palier, chiar daca nu aveti pereti comuni cu ei.
Traficul de pacienti deranjeaza chiar si pe ceilalti vecini de palier.
Multumesc de raspuns!Acest lucru este valabil si daca as avea o usa separata?Ar trebui sa obtin si acordul vecinului din blocul de langa de care v-am zis ca ne desparte un spatiu mic?Acum am inceput sa ma gandesc la deschiderea unui cabinet si nu sunt foarte bine documentat motiv pentru care va multumesc ca imi raspundeti la intrebari! Acordul scris al vecinilor trebuie luat pe un tabel nominal sau in ce forma? Multumesc
Si eu mi-am dat acordul pentru schimbarea destinatiei unui spatiu de locuit in cabinet medical. Este adevarat ca personalul medical este extrem de civilizat si daca ar fi numai acesta, nici nu s-ar simti. Dar, cu toate ca avem interfon la intrarea in bloc, intra cine vrea; se asteapta in holul blocului, se fumeaza, se vorbeste, se arunca gunoaie pe jos, se asteapta la intrarea in bloc incat ca locatar ai o ezitare inainte de a intra , o banca de pe aleea blocului e ocupata de persoanele care asteapta la cabinet. E o situatie care deranjeaza si alte persoane, nu numai pe cele prevazute de lege ca fiind afectate. In prezent nu as mai accepta o asemenea situatie.
Mergeti la Registrul comertului si luati un formular pe care o sa-l comletati cu acordul vecinilor si al conducerii asociatiei. Soliciati formularul cod 11-10-160 "Aviz / Accept asociatie de proprietari / locatari (L. 230/2007)"
Accesati adresa
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Semnaturi pentru deschiderea unui cabinet stomatologic AngelaSimina AngelaSimina Buna, Vreau sa deschid un cabinet stomatologic la parterul unui bloc. Pt SRL cand am deschis mai demult a fost nevoie (pt sediu social fara lucru cu ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial in bloc cu semnaturile vecinilor ionelsavu ionelsavu In urma cu 2 ani am cumparat un apartament la parterul unui bloc cu gandul de a transforma una dintre camere in spatiu comercial, aceasta avand un singur ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)