avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata unui bilet la ordin.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata unui bilet la ordin.

Un contract se poate plati numai pe baza lui sau trebuie sa fie emisa si o factura la acel contract. Daca pe biletul la ordin la rubrica : "Valoarea reprezinta" s-a scris: " c/v contract nr......" este valabil acest bilet la ordin? Nu trebuia scris "factura nr..." ? Trebuie sa precizez ca nu s-a emis factura, ci s-a semnat numai un contract de prestari servicii intre doua societati comerciale.
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 13:01, 24 Octombrie 2010
Codul fiscal
ART. 155

Facturarea

(1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă
Plata se poate efectua in avans.
Elementele obligatorii pe care biletul la ordin trebuie sa le contina sunt : denumirea de bilet la ordin ;promisiunea expresa si neconditionata a emitentului de aplati o anumita suma de bani ;scadenta platii ; locul unde se va efectua plata ; locul si data emiterii biletului la ordin ; semnatura emitentului In cazul in care lipseste una din mentiunile amintite, biletul la ordin nu este valabil, decat in cazul in care: daca lipseste scadenta, biletul la ordin e platibil la vedere; daca lipseste locul platii, plata se va efectua la locul unde a fost emis titlul respectiv ; daca lipseste locul emiterii, acesta se considera a fi cel mentionat langa numele semnatarului.
Consider ca este valabila plata.

Av. Adrian Albu
din punct de vedere al incasatii biletului la ordin cred ca e ok. Contabil in spatele operatiunii, nu este ok, daca sunt inregistrate TVA e obligatorie factura, oricum indiferent, acesta suma va trebui constituita ca venit si impozitata de incasator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisă ulterior bonului fiscal andra-celia andra-celia Bună ziua, mă puteți ajuta vă rog cu un răspuns, mai pot emite o factură ulterior emiterii bonului fiscal? Bonul fiscal a fost emis acum 1 săptămâna, ... (vezi toată discuția)
Facturi externe serena82 serena82 Buna ziua, Se pot primi mai intai avansuri pentru anumite servicii prestate catre o firma din UE si apoi sa se emita factura? (vezi toată discuția)
Obligatii operatori cablu tv - periodicitate facturare ionutdediu ionutdediu Buna ziua, Operatorii cablu TV au obligatia de a trimite lunar factura clientilor? Ce prevedere legala reglementeaza aceste aspecte: - periodicitatea ... (vezi toată discuția)