avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Repartitie de la AJOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Repartitie de la AJOFM

Buna ziua!Sunt in somaj si de la ajofm mi s-a dat o repartizare pe domeniu confectii unde nu mai lucrez de multi ani.Intre timp m-am recalificat in alte 2 meserii pt care din pacate nu sunt posturi in acest moment.Din confectii am plecat din cauza ca am probleme cu vederea.M-am prezentat acolo unde am primit repartizarea pt ca au zis ca-mi taie somajul.Specific ca ma inscrisesem si la un curs de recalificare unde mi s-a specificat ca nu pot renunta cu nici un chip.Odata intrata in baza lor de date nu mai pot fi retrasa.Eu vreau sa fac acest curs.De ce acum nu se tine cont ca sunt inscrisa la curs. De la noul loc de munca mi s-a dat dosarul medical pt control.Daca avizul medical nu este favorabil, daca sunt inapta pt meseria de confectioner(avand probleme cu vederea). ce urmeaza sa fac.
?Specific ca de la somaj deja mi s-a trecut pe cartea de munca incheierea somajului si inceperea cu data de 1 noiembrie angajarea la firma de confectii.Ce se poate intampla daca refuz o repartitie de la ajofm???In afara de faptul ca nu mai primesc bani??Se opereaza in cartea de munca cu vreun articol care sa-mi dauneze mai tarziu???Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: manuelamihaela , utilizator 12:16, 27 Octombrie 2010
Buna ziua!Am fost la medic si am fost data apt conditionat pt a lucra in confectii.La data de 1 noiembrie va trebui sa incep serviciul, iar contractul se va face pe 1 luna. Intrebarea mea este , daca dupa aceasta luna nu mai doresc sa prelungesc contractul si ma intorc la ajofm pt continuarea somajului, au dreptul sa ma refuze pe motiv ca sunt posturi la alte firme in acest domeniu?Eu m-am recalificat si nu mai lucrez in acest domeniu de 5 ani.Sunt si anul 2 de facultate.Imi doresc sa lucrez in domeniul in care am lucrat in ultimii 5 ani.Ce ar trebiu sa le spun daca vor insista cu post in confectii si vor sa-mi taie somajul? Va multumesc!!!
1. Daca va face CIM pe perioada nedeterminata atunci sa scrie in el, la rubrica respectiva, o perioada de proba de 30 de zile, in aceasta perioada dovediti ca nu va pricepeti, va inceteaza CIM cu art.31(4.1) si mergeti iar in somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Daca va incheie CIM pe perioada determinata (o luna de zile) vi se suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea CIM. Nu sunteti obligata sa semnati prelungirea lui.
3. Discutati la AJOFM sa retrageti actul de calificare (confectioner) deoarece nu mai aveti pregatirea practica necesara.
Multumesc pt raspuns!As mai vrea sa stiu daca trebuie sa astept cele 30 zile sau dupa o saptamana as putea face o notificare in care sa spun ca nu mai corespund profesional catre angajator.Si in acest caz angajatorul nu poate discuta cu cei de la somaj sa-mi impuna sa raman in domeniu?Si trebuie sa specific ca la dosarul meu nu am atasat certificatul de calificare in confectii tot din motivul ca nu mai doresc sa lucrez in domeniu, dar mi-au scanat cartea de munca si au gasit ca in urma cu ani de zile am lucrat in domeniu si asa m-au obligat sa accept acest post pe motiv ca daca refuz mi se taie somajul.Multumesc!!
1. Eu stiu ca daca aveti dvs. initiativa notificarii incetarii CIM nu veti beneficia de indemnizatie de somaj. Ar fi bine sa intrebati si la AJOFM.
2. Inseamna ca sunt neseriosi cei de la AJOFM. Daca in carnetul de munca scrie manager iti ofera un asemenea post? Pregatirea profesionala se ia din actele depuse la dosar, nu din carnetul de munca.
Nu, eu nu sunt manager.nu mai lucrez in confectii de 5 ani.M-am recalificat si am lucrat in alt domeniu.Sunt studenta in anul 2.Si as vrea sa lucrez in domeniul in care m-am recalificat si am lucrat pana acum.Nu stiu de ce sunt obligata sa lucrez iar in confectii.Doar pt ca sunt in somaj si ma ameninta cu taierea somajului?Ce ma sfatuiti sa fac dupa ce expira luna de munca?Mai am 4 luni de somaj.In acest moment mi s-a operat in CM suspendarea somajului.Multumesc!!

Alte discuții în legătură

Este posibil? agentul oo7 agentul oo7 pentru ca de fiecare data cand am avut probleme de pe acest forum am primit raspunsurile indraznesc iar sa va intreb ceva care ma priveste personal de data ... (vezi toată discuția)
La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Somaj-concediu medical-somaj-angajare meeri_m meeri_m Buna ziua, Am mai apelat o data la bunavointa oamenilor de ce acest site si am primit mult ajutor, in sensul de sfaturi utile, o fac si acum pe o alta tema. ... (vezi toată discuția)