Buna ziua!Sunt in somaj si de la ajofm mi s-a dat o repartizare pe domeniu confectii unde nu mai lucrez de multi ani.Intre timp m-am recalificat in alte 2 meserii pt care din pacate nu sunt posturi in acest moment.Din confectii am plecat din cauza ca am probleme cu vederea.M-am prezentat acolo unde am primit repartizarea pt ca au zis ca-mi taie somajul.Specific ca ma inscrisesem si la un curs de recalificare unde mi s-a specificat ca nu pot renunta cu nici un chip.Odata intrata in baza lor de date nu mai pot fi retrasa.Eu vreau sa fac acest curs.De ce acum nu se tine cont ca sunt inscrisa la curs. De la noul loc de munca mi s-a dat dosarul medical pt control.Daca avizul medical nu este favorabil, daca sunt inapta pt meseria de confectioner(avand probleme cu vederea). ce urmeaza sa fac.
?Specific ca de la somaj deja mi s-a trecut pe cartea de munca incheierea somajului si inceperea cu data de 1 noiembrie angajarea la firma de confectii.Ce se poate intampla daca refuz o repartitie de la ajofm???In afara de faptul ca nu mai primesc bani??Se opereaza in cartea de munca cu vreun articol care sa-mi dauneze mai tarziu???Multumesc!!
1. Va redau din Codul muncii:
Art. 3 - (1) Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
(2) Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de muncă încheiat cu nerespectarea dispoziţiilor alin. (1) - (3) este nul de drept.
Art. 4 - (1) Munca forţată este interzisă.
(2) Termenul muncă forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoana nu şi-a exprimat consimţământul în mod liber.
2. Daca este vorba de suspendarea somajului, si nu incetarea lui, inseamna ca aveti CIM pe perioada determinata. La expirarea CIM (art.56j din Codul muncii) va prezentati la Agentia de Somaj pentru reluarea somajului de acolo de unde a ramas.
Este posibil?
agentul oo7
pentru ca de fiecare data cand am avut probleme de pe acest forum am primit raspunsurile indraznesc iar sa va intreb ceva care ma priveste personal de data ... (vezi toată discuția)
La angajare
antonio123
AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)